Cum vor fi decorurile in 2017? Maine se deschide Ambiente, cel mai mare targ din domeniul bunurilor de larg consum pentru casa

Maine se deschide targul Ambiente de la Frankfurt, cel mai mare show expozitional din domeniul bunurilor de larg consum dedicate casei, ce va marca pe parcursul a 5 zile (10-14 februarie 2017), alaturi de numeroase noutati care exprima accentul pus pe inovatie si inspiratia designerilor, tendintele care vor guverna in acest an decorurile de interior.
Sticla, portelan, ceramica, decoratiuni si accesorii pentru casa, sectiuni intregi dedicate obiectelor pentru masa si bucatarie, aparate electrocasnice mici, mic mobilier, accesorii, decoratiuni, mobilier si ustensile pentru gradina, bijuterii si articole din piele, spectrul obiectelor din cadrul targului Ambiente este enorm iar pentru anul acesta organizatorii promit ca evenimentul sa fie a”la fel, dar diferit”(!).
Mentionam in acest context si prezenta romaneasca ce se face simtita in special pe sectorul sticlarie, portelan si decoratiuni, unde exista o traditie importanta si export pe pietele occidentale.
Apulum si Axa Porcelaine sunt doua dintre companiile nelipsite de la acest targ, la editie din acest an Axa Porcelaine lansand si colectia de portelan Hora cu design traditional romanesc realizat de Porphyras.
Care produse sunt simple variatiuni pe design familiar si care sunt intr-adevar inovative? Cum arata un produs cu mesaj orientat pe sustenabilitate si design autentic si este bazat pe tehnologii prietenoase cu mediul? Prin ce se disting produsele de succes fata de celelalte: Povestea din spatele lor, background-ul, tehnologiile noi sau functiunile optimizate?
Inovatie vs. Mainstream este una dintre temele pe care le va aborda profesorul Hansjerg Maier-Aichen in celebrele sale tururi ghidate ale targului. ?La randul sau, mai tanarul professor Mark Braun va aborda din nou, dar pe baza exemplelor din targ, binecunoscuta tema? a”Mai putin dar mai bun”.
Anul acesta tara partenera va fi Marea Britanie, ceea ce va aduce, fara doar si poate, un plus de savoare, mai ales datorita celebritatii designului british, de care se leaga, de exemplu, termenele cozy si vintage, atat de incetatenite dar si foarte la moda astazi, fara sa mai vorbim de fotoliile si canapelele Chesterfield care definesc la randul lor lifestyle-ul de tip britanic. Reprezentantul tarii partenere va fi Janice Kirkpatrick, designer de interior, care va organiza la targ expozitia a”Providenta si Provenienta”.
Stilul are prioritate fie ca este vorba de fashion sau design de interior. Asa cum ne-a obisnuit in ultimile editii, la targ va fi prezenta si o mare personalitate din lumea filmului. Dupa Cathrine Deneuve si Helen Hunt, anul acesta actrita engleza Elisabeth Hurley (Queen Helena din showul American a”The Royals”) va adauga un plus regal evenimentului. Ea s-a aratat interesata in special de noutatile promise la acest targ de companiile englezesti de cristale, ceramica si argintarie.
Nu mai putin important este accentul pus pe ecologie, dezvoltandu-se a doua editie a Ghidului de stil echitabil, urmare a interesului crescut al consumatorilor catre produse sustenabile – ecologice, corecte si care ?acopera o nevoie sociala. De altfel, leitmotivul expozitiei din acest an este: a”A pastra si a dezvolta”.
Una dintre cele mai importante atractii va fi, fara indoiala, show-ul? tendintelor de interior identificate de Style Bureau bora.herke.palmisano pentru anul 2017 si care vor fi prezentate in zona GALERIA. De data aceasta, au fost realizate scenarii tematice pe baza ?selectiei ?celor mai reprezentative produse ?expuse la targ? care au acoperit intregul spectru al? ariilor deja celebre ale targului: LIVING, GIVING si DINING. In conceptia designerilor, acestea definesc patru tendinte majore: structuri delicate, materiale traditionale, modele contradictorii si forme interesante.
Facand turul metropolelor designului si avand la baza o experienta de multi ani, specialistii de la Stilbüro bora.herke.palmisano filtreaza dezvoltarile …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *