Cum vrea PSD sa anuleze depolitizarea in sanatate. Camera Deputatilor va transa un subiect delicat

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Senatul a respins o ordonanta a Guvernului Ciolos privind managementul spitalelor. Actul normativ a intrat in dezbaterea Camerei Deputatilor, Guvernul Grindeanu a cerut respingerea sa.
Comisia de sanatate a Camerei Deputatilor va decide, saptamana viitoare, soarta unui act normativ care reglemen-teaza modul in care sunt desemnati sefii spitalelor.
Ordonanta de Urgenta privind managementul spitalelor (79/2016)? a fost adoptata in noiembrie 2016 de Guvernul Ciolos. Actul normativ introducea o serie de restrictii pentru ocuparea de functii in conducerea spitalelor. Printre acestea se numara interdictia ca managerii de spitale sa detina functii de conducere in partide politice. Era extins si conflictul de interese pentru managerii spitalelor, fiind interzisa detinerea de catre rude a unor functii de conducere in cadrul aceluiasi spital. In plus, managerii sau membrii comitetului director nu au? voie sa primeasca finantare pentru activitatile? didactice sau de cercetare stiintifica din partea furnizorilor de bunuri si servicii ai spitalului.
Senatul a respins ordonanta de urgenta pe data de 16 ianuarie, proiectul ajungand la Camera Deputatilor, for decizional. Dupa votul din Senat, mai multe sindicate din Sanatate s-au pronuntat in favoarea aprobarii ordonantei, cerand Camerei Deputatilor o „dezbatere atenta”. La Camera Deputatilor, Guvernul Grindeanu a atasat un punct de vedere negativ, cerand, la randul sau, ca ordonanta de urgenta emisa de Guvernul Ciolos sa fie respinsa.
Dezbatere la Camera Deputatilor
Ieri, Comisia de sanatate a Camerei Deputatilor a organizat dezbateri generale pe acest subiect, la care au participat rectori ai universitatilor de medicina, reprezentanti ai asociatiilor din domeniu, experti.? OUG 79/2016 referitoare la functiile de conducere din …

spot_imgspot_img