Cumv vrea Roma sa scape de criza. Vezi planul de liberalizare a economiei italiene.

Guvernul Mario Monti a adoptat, vineri, un vast plan de liberalizare a economiei italiene, in cursul unei sedinte care a durat aproximativ opt ore, potrivit Mediafax.
Planul, destinat ridicarii obstacolelor care franeaza cresterea economnica, este privit cu ostilitate de mediile corporatiste.
Taxiurile, farmaciile, trasporturile publice locale, distribuitorii de carburanti, profesiile libere, asigurarile si bancile sunt vizate de noul plan de liberalizare, menit sa stimuleze concurenta.
Potrivit informatiilor preliminare, planul prevede cresterea numarului licentelor de taxi, a farmaciilor si notariatelor, acordarea libertatii proprietarilor de statii de carburant de a se alimenta de oriunde doresc.
Dupa adoptarea in decembrie a planului de austeritate, Mario Monti a lansat faza a doua a liberalizarilor, in vederea relansarii economiei Italiei, care se confrunta cu recesiune.”Vrem sa creem mai mult loc pentru concurenta bazata pe merite, in diverse sectoare. Asta implica reducerea protectiei si impiedicarea modalitatilor prin care sectoarele industriei incearca sa creeze avantaje pentru cei …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *