CURS BNR. Ce se va intampla cu cursul euro in contextul crizei de la Palatul Victoria

Euro a sarit la 4,46 lei / FOTO: Foto: business24.ro

CURS BNR. Problemele cu justitia ale premierului Victor Ponta, dispus sa ramana cu orice pret la Palatul Victoria, continua sa lase urme asupra monedei nationale. Euro a urcat la 4,46 lei la cursul BNR, iar dolarul a crescut cu 1,5% intr-o singura zi.

CURS BNR. Euro a crescut pana la 4,46 lei, peste cursul anuntat vineri de BNR: 4,4433 lei. Moneda europeana a inceput sa creasca inca de vineri, imediat dupa declansarea scandalului legat de dosarul de coruptie in care este implicat Victor Ponta.
CURS BNR. Evolutia leului a fost in discordanta cu cea a regiunii, semn ca leul a fost afectat de situatia de pe scena politica. Dolarul a crescut luni pana la 4,00 lei, cu aproape sase bani (1,51%) peste cursul anuntat vineri de BNR: 3,9461 lei/dolar.
Publicatia Bloomberg trateaza urmarirea penala anuntata pe numele premierului Victor Ponta din perspectiva efectelor economice imediate pe pietele valutare si financiare.
Refuzul lui Ponta de a demisiona din functie a avut efecte imediate. La ora 13:32, leul pierdea 0,8% din valoarea sa fata de moneda Euro, ajungand la un curs de 4,4630. E cea mai mare cadere din ultima luna.
De asemenea, cresc costurile la care statul roman se imprumuta: randamentul obligatiunilor de stat cu scadenta in anul 2020 a crescut de la 1,749% la 1,761%, pe drum catre cel mai mare nivel din luna ianuarie.
Analistii economici se asteapta la o crestere a monedei euro in perioada urmatoare, analiza fiind facuta inca dinaintea declansarii scandalului politic.
Presiunile exercitate pe piata asupra monedei nationale ar putea slabi pozitia acesteia pana la 4,48 lei / euro, in saptamanile urmatoare. Nu este vorba insa, de o tendinta de depreciere a leului pe termen mai lung, potrivit analistilor tehnici ai Erste Bank.
Scumpirea euro in lei este pusa pe seama asteptarilor ca Primaria Bucurestiului sa schimbe cele 2,2 milirde de lei obtinute prin emisiunea de obligatiuni, si pe asteptarile ca guvernul grec sa esueze in a-si convinge creditorii sa-i imblanzeasca sarcina …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *