Cutremur puternic in Italia. Doua persoane au murit, iar alte 25 de persoane au fost ranite UPDATE VIDEO

UPDATE: Potrivit MAE Roman, cetatenii romani afectati pot solicita asistenta consulara la urmatoarele numere de telefon ale Ambasadei Romaniei la Roma – (0039) 06 835 233 58;? (0039) 06 835 233 56; (0039) 06 835 233 52;? (0039) 06 835 233 44, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center in regim de permanenta sau la numarul de urgenta al misiunii diplomatice 0039 345.147.39.35.
UPDATE: Ambasada Romaniei in Italia a contactat serviciile de protectie civila si autoritatile din Ischia, pentru a verifica daca sunt romani afectati in urma cutremurului care a zguduit insula. De asemenea, a fost infiintata o celula de criza pentru a acorda asistenta consulara daca va fi necesar, fiind puse la dispozitie si numere de telefon unde cei care au nevoie de ajutor pot suna.
UPDATE:? O a doua victima a cutremurului de 4,00 grade care a lovit luni seara insula Ischia, in largul orasului Napoli (sud), a fost descoperita, potrivit informatiilor aparute in presa locala, informeaza marti DPA.
Salvatorii incercau sa scoata marti dimineata trei copii, in viata, prinsi intre daramaturi, in urma cutremurului cu magnitudinea de 4,0 la Ischia, o insula turistica italiana situata in largul orasului Napoli, in sudul Italiei, relateaza AFP.
O femeie in varsta a murit la Casamicciola, in nordul insulei, ucisa de bucati de moloz dintr-o biserica ce au cazut peste ea. Aproximativ 25 de persoane au fost ranite, majoritatea usor. Salvatorii incercau sa scoata dintre daramaturi trei copii, cu care comunicau, a precizat Prefectura Napoli.
Potrivit unui mesaj al pompierilor, un barbat a fost scos in viata de sub un imobil surpat, catre ora locala 2.30 (3.30, ora Romaniei). Ar fi vorba despre tatal celor trei baieti – inclusiv un bebelus -, potrivit mai multor publicatii italiene. Mama, nevatamata, ar fi dat alarma.
“La Casamicciola, un imobil s-a surpat, iar trei persoane au fost scoase in viata dintre daramaturi: doua femei si un barbat”, a precizat intr-o conferinta de presa seful departamentul Protectiei civile Angelo Borrelli.
Doua mici comunitati au fost afectate, Casamicciola si Lacco Ameno, invecinate.
Pe Insula Ischia, cutremurul a fost inregistrat la ora locala 20.57 (21.57, ora Romaniei), iar epicentrul a fost localizat la zece kilometri adancime, in nord-estul insulei.
Evaluata mai intai la 3,6 de Institutul de geofizica, magnitudinea seismului a fost revizuita la 4,0. Cutremurul a fost urmat de 14 replici, precizeaza Angelo Borrelli.
Mai multe imobile din comuna s-au surpat, iar multe aveau fisuri amenintatoare.
Postul de informatii Rai News 24 difuza imagini cu persoane aflate in concediu in apropiere de masinile lor pline de valize. Altele stateau pe banci publice sau in gradinile caselor.
Potrivit presei italiene, multe masini asteptau, in portul de pe Ischia, sa se imbarce si sa ajunga la Napoli cat mai repede. Un feribot a plecat catre ora locala 2.30 (3.30, ora Romaniei), iar altul doua ore mai tarziu.
Echipe de pompieri au fost mobilizate, din mai multe regiuni, pentru a fi operationale rapid, a precizat pentru presa prefectul Bruno Frattasi, in subordinea caruia se afla pompierii. Intre ele se aflau si doua unitati specializate in cautari sub daramaturi.
Pe de alta parte, unicul spital pe Insula, la Lacco Ameno, care a fost initial evacuat, a primit autorizatia sa se redeschida. Mai multi pacienti au fost trimisi catre alta unitate cu elicopterul.
Acest seism are loc in contextul in care Italia se pregateste sa comemoreze joi un an de la cutremurul soldat cu 299 de morti la Amatrice si in comunele vecine, in centrul tarii. In octombrie 2016, iar apoi in ianuarue 2017, alte trei seisme au devastat regiunea.
Restaurantele erau intesate, iar numeroase magazine erau inca deschise la inceputul acestei seri de vara, cand un zgomot surd s-a …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *