Daca devii vegetarian emisiile de CO2 ale mancarii tale se injumatatesc

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Daca nu mai mananci carne, emisiile de dioxid de carbon ale mancarii tale vor scadea la jumatate. Diferenta este mai mare decat estimarile anterioare, iar de data aceasta rezultatul vine in urma studierii dietelor reale ale oamenilor.
Un sfert din emisiile noastre de gaze cu efect de sera vine din productia de mancare, dar nu e clar exact cat de mult ar putea fi salvat daca oamenii ar renunta la fripturi pentru tofu. Unele estimari arata ca trecerea la vegetarianism ar putea taia 25% din emisii, dar depinde de ce mananci in loc de carne. Cu unele substiutii emisiile ar putea chiar creste.
Astfel ca Peter Scarborough si colegii sai de la Universitatea Oxford au studiat dietele a mai mult de 50.000 de oameni din Marea Britanie si au calculat emisia lor de dioxid de carbon legata de dieta.
„Acesta este primul studiu care confirma si cuantifica diferenta” a spus Scarborough.
Acestia au aflat ca beneficiile pot fi imense. Daca cei care mananca mai mult de 100 de grame de carne pe zi – o bucata relativ mica de friptura – ar deveni vegetarieni, amprenta lor de carbon ar scadea cu 60%, ducand la o scadere de 1.5 tone a emisiilor de dioxid de carbon pe an.
Mai realist privind situatia, daca cineva care mananca 100 de grame de carne pe zi ar reduce cantitatea la 50 de grame pe zi, emisiile sale ar ajunge la o treime ceea ce ar duce la …

spot_imgspot_img