Dacian Ciolos: In niciun caz in PLUS si in USR nu sunt oameni din vechiul sistem

“Unde sunt fostii lucratori ai Securitatii care sunt activi acum in politica? Nu cumva in PSD? Nu cumva exact acolo de unde domnul Dragnea striga ca altii sunt securistii? Asta e povestea pe care o auzim despre oameni pe care nu-i pot ei controla – ba sunt sorosisti, ba sunt ultranationalisti, ba sunt securisti, ba sunt vanduti strainatatii, e un narativ pe care incearca sa-l dezvolte, pentru ca nu se pot lega, nu pot santaja cu altceva si atunci incearca sa foloseasca niste termene care au marcat mentalul colectiv din Romania ca sa murdareasca ceva ce nu pot murdari altfel. Dar eu sunt convins ca am ajuns intr-un stadiu in care o parte importanta din societatea romaneasca vede ce se intampla cu ochii deschisi si incepe sa judece cu propria minte (…) si nu se mai lasa manipulati. Sunt povesti. Cine s-a fotografiat cu oameni din serviciile de informatii? Cine a avut in partid din “90 incoace oameni care au venit din vechiul sistem? Unde sunt oamenii acestia? In niciun caz in PLUS, in niciun caz in USR, sunt acolo, in partidele vechi, care uitati unde au dus Romania”, a spus fostul premier la Digi 24, potrivit Agerpres.
Intrebat de ce crede ca a fost o tinta a celor care sunt in prezent la putere, Ciolos a raspuns ca acestia “au simtit ca vine o amenintare”.
“E bine sa-i intrebati pe ei de ce in 2015 am fost bun si am fost votat cu Guvernul in Parlament, apoi, in 2016, mai ales in a doua jumatate, am inceput sa fim principala tinta a atacurilor, cu toate ca eram un guvern independent. Apoi, mai ales cand am inceput sa ne implicam in viata …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *