Dacian Ciolos: Presedintele trebuie sa riste orice din punct de vedere politic pentru a apara Constitutia

“Cred ca domnul presedinte trebuie sa riste orice din punct de vedere politic pentru a apara Constitutia si pentru a apara principiile clare ale Constitutiei. El reprezinta o functie foarte importanta in stat, una dintre ultimele baricade care apara statul de drept si cred ca trebuie sa fie foarte ferm in apararea Constitutiei. Din pacate, majoritatea politica reprezentata astazi in Parlament, si-a depasit de mult mandatul primit de la alegatori”, a declarat Dacian Ciolos la Europa FM, potrivit news.ro.
In opinia fostului premier, Curtea Constitutionala e politizata si ia clar decizii subiective, in sprijinul intereselor politice ale PSD de a controla justitia.
Ciolos a scris pe pagina sa de Facebook ca majoritatea actuala din Parlament nu are legitimitate politica sa incerce subordonarea justitiei, nu a fost votata pentru asta.
“E nevoie de o modalitate prin care cetatenii sa se poata exprima fata de aceste decizii institutionale care ies clar din mandatul primit la alegeri. Un referendum mi se pare foarte oportun pentru a transa in privinta dorintei romanilor de a continua lupta impotriva coruptiei. E necesara o reforma a statului care sa includa si o reforma a CCR in asa fel incat numirea judecatorilor, functionarea si deciziile acesteia sa nu mai fie deloc sub imperiul presiunii politice sau ale intereselor unui partid sau altul. Miscarea Romania Impreuna/ RO+ pregateste astfel de propuneri pe care le va prezenta in Programul Politic al partidului”, a precizat Dacian Ciolos.
El spune ca “atacul la statul de drept este dublat de un proces de slabire a economiei si deci a bunastarii romanilor prin decizii de politica fiscala si economica incoerente, prin atacul la Pilonul II de pensii, adica la banii romanilor si prin indatorarea statului pe termen lung pentru a plati promisiuni electorale inconsistente”.
“Fara o functionare onesta, transparenta a statului si fara predictibilitate si coerenta in …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *