Dacian Ciolos: S-a nascut principala forta de opozitie, Alianta 2020 USR-PLUS. Am putea avea candidat unic la prezidentiale

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

UPDATE.? Liderul PLUS, Dacian Ciolos, a declarat, sambata seara, ca, de principiu, alianta USR-PLUS va avea candidat unic la alegerile prezidentiale din acest an si isi propune sa fie o alternativa care sa formeze majoritatea parlamentara in 2020.
„Vrem sa facem mai mult decat sa-i dam la o parte pe cei care acum conduc, vrem sa construim o alternativa reala si in urmatorii 10 ani sa schimbam Romania in bine si sa o ducem acolo unde ii este bine. (…) Astazi putem sa anuntam ca aceasta alianta exista, o alianta care va avea reprezentanti in birourile electorale, in sectiile de vot, pentru ca in PLUS in urma cu cateva zile s-a inscris un europarlamentar. Deci pornim cu premise bune. Pornim cu 7-8 mii de membri la USR, cu peste 8 mii de membri la PLUS. Ne pregatim sa adunam semnaturi si sper sa avem sustinerea cat mai multor romani care sa ne dea credit sa prezentam o lista, care asa cum ati putut constata, e o lista cu oameni competenti, care vor sti sa lupte pentru Romania in Parlamentul European”, a declarat Dacian Ciolos.
El a precizat ca spera ca acesta sa fie doar un prim pas pentru un proiect care sa se implineasca la alegerile parlamentare din 2020, cand vor putea sa ofere o majoritate politica care sa schimbe in bine Romania.
„Dacian Ciolos va fi cap de lista, vor continua apoi Cristian Ghinea, Dragos Pislaru, Clotilde Armand si lista continua astfel cum a mai iesit in presa. E o lista in care avem competenta si experienta politica consistenta de ambele parti, si asta este cel mai important”, a declarat si Dan Barna.
Intrebat daca el este un om nou, Ciolos a raspuns: „Eu candidez pentru prima data si imi asum aceasta candidatura pana la capat. Eu candidez pentru prima data, dar vin cu anumita experienta inclusiv in activitatea guvernamentala”.
„Este probabil cea mai buna lista pe care a avut-o Romania dupa 89 incoace. Lista comuna USR-PLUS este o lista a oamenilor competenti. Practic, Romania va avea in fata optiunea omenilor care ne-au facut ani de zile de ras la Bruxelles, si noi consideram ca pe 26 mai PSD isi va trimite europarlamentarii acasa, isi vor face bagajele, pentru ca lista comuna USR-PLUS este o lista cum nu a mai existat in ceea ce priveste calitate profesionala si competenta”, a mai declarat liderul USR, Dan Barna.
Sefii de campanie vor fi Catalin Drula si Vlad Voiculescu.
Ciolos a spus ca obiectivul aliantei este ca, dupa intrarea in PE, sa se indrepte catre un grup politic cu care au afinitati si care sa fie unul dintre grupurile puternice la nivel european.
Intrebat daca alianta va avea candidat unic si la prezidentiale, Dacian Ciolos a raspuns: „O sa ne gandim si la asta. De principiu, vom merge in aceasta directie si la prezidentiale si intentionam sa ne pregatim sa avem cat mai multi candidati comuni si la alegerile locale, in asa fel incat sa dam incredere romanilor ca putem oferi o alternativa politica”.
Intrebat daca el va fi candidatul la prezidentiale, Ciolos a replicat: „Eu cred ca orice optiune e deschisa in momentul de fataa”.
„Principiul agreat este cel al meritocratiei. Ne propunem sa oferim Romaniei cei mai buni candidati, pentru ca Romania sufera de incompetenta, rea credinta si de persoane cu probleme penale. USR si PLUS va reaseza Romania in directia europeana, va readuce decenta in ceea ce inseamna o guvernare normala”, a spus si Dan Barna.
El a spus ca, potrivit sondajului IMAS comandat de USR, suma celor doua partide la acest moment, fara efectul de bulgare pe care il are aceasta alianta, este undeva la 20%. „Dar sa fim realisti, acestea sunt sondaje, intotdeauna depinde de campania electorala”, a adaugat Barna.
________
UPDATE.”S-a nascut principala forta de opozitie: Alianta 2020 USR+PLUS. Proiectul nostru e Romania. Acum ai cu cine!”, scrie Dacian Ciolos pe Facebook.
„Comitetul Politic al USR tocmai a votat alianta electoralala USR – PLUS. O zi de dezbateri. Intense. Acum incepe. Se naste forta care va matura PSD.? Alianta se va numi „2020 USR – PLUS”. Din nou in aceeasi echipa cu Dacian. Vom deschide lista Aliantei”, scrie si Cristian Ghinea.
?”2020 ar putea fi capat de linie pentru multi dintre noi. Sau… ar putea sa fie un nou inceput! Tocmai s-a nascut principala forta de opozitie din Romania: Alianta 2020 USR+PLUS. Proiectul nostru este Romania. Si acum chiar avem si aveti cu cine!”, a scris si Vlad Voiculescu.
? „Avem un acord. USR si PLUS vor merge impreuna la alegerile europarlamentare! (…) Vom avea cei mai buni candidati. Vom avea delegati in sectii. Vom avea timpi de antena. Scriem istorie impreuna”, a scris deputatul USR Iulian Bulai pe Facebook.
UPDATE?Dacian Ciolos a fost prezent sambata la intalnirea USR, unde se discuta despre participarea pe liste comune USR – PLUS la alegerile europarlamentare din luna mai.
In Comitetul Politic al USR de sambata au aparut si primele nemultumiri ale unor membri legat de candidaturile la europarlamentare alaturi de PLUS, din cauza faptul ca lista comuna este deschisa de Dacian Ciolos, au declarat surse politice pentru Mediafax.
Ultima varianta a listei comune PLUS-USR este: Dacian Ciolos (PLUS), Cristian Ghinea (USR), Dragos Pislaru (PLUS), Clotilde Armand (USR), Nicolae Stefanuta (USR), Dragos Tudorache (PLUS). Lista inca nu a fost votata in sedinta Comitetului Politic al USR, au precizat sursele citate.
Dacian Ciolos spune ca nu el a cerut sa fie cap de lista, ci a fost oferta USR.
„A fost solicitarea USR. Eu sunt dispus sa ies de …

spot_imgspot_img