Dai drumul la aerul conditionat imediat dupa ce pornesti MOTORUL masinii? Esti intr-un PERICOL major!

Ai pornit aerul conditionat imediat dupa ce ai pornit motorul masinii? Nimic mai grav! Medicii spun ca asa se poate face cancer sau albe boli foarte grave! De fiecare data cand iti lasi masina undeva inchizi si geamurile, dar numai cand o lasam la umbra in interiorul ei se acumuleaza 400-800 mg de benzen, iar situatia se inrautateste atunci cand este lasata in soare. Cand masina este parcata la soare, la temperatura de peste 16 grade, nivelul de benzen creste pana la 2000-4000 mg, adica de peste 40 de ori mai mult decat limita admisa.
Cand stai in masina cu geamurile inchise, inhalezi benzenul, care iti afecteaza ficatul, oasele si rinichii. Organismul are apoi nevoie de foarte mult timp pentru a-l elimina.
Manualele de utilizare ale masinilor moderne avertizeaza asupra faptului ca ar trebui sa deschidem geamurile inainte de a porni aerul conditionat, dar nu mentioneaza si de ce.
Ce e de facut:?
Este indicat sa deschizi geamurile masinii inainte de a porni aerul conditionat.
In momentul in care instalatia incepe sa incalzeasca aerul, aceasta impinge in masina o cantitate suplimentara de benzen.
Lasa geamurile deschise timp de cateva minute pentru a elimina substanta toxica.
Daca sistemul de climatizare este manual, e musai sa reglati viteza ventilatorului astfel incat, dupa un timp, debitul de aer rece sa fie mai mic, evitand imbolnavirea. De asemenea, trebuie corelata viteza ventilatorului de aer cu temperatura realizata. “Cu cat setezi pe o viteza mai mare, cu atat mai putin racit va fi aerul introdus in habitaclu. Duzele trebuie sa fie indreptate in sus pentru ca, la coborare, aerul rece sa se amestece incet cu cel cald”, precizeaza inginerul Marcel Boghian. Componentele din interior pot fi protejate de socurile termice daca inainte cu 5-10 minute de a ajunge la destinatie veti opri instalatia de climatizare. Astfel, apa acumulata din condens pe vaporizatorul instalatiei de climatizare se poate usca in curentul de aer al mersului.Nu doar interiorul masinii trebuie protejat de caldura excesiva
Pe timp de vara trebuie sa fiti …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *