Daimler vrea sa-si extinda colaborarea cu Tesla pentru motoarele electrice.

Producatorul auto Daimler are in plan extinderea colaborarii cu Tesla, conform surselor de la varful companiei citate de Automotive News.?Cei doi producatoriu colaboreaza in special pe partea de motoare electrice si baterii.
Bodo Uebber, directorul financiar al Daimler, a declarat ca parteneriatul cu Tesla ar putea fi extins, existand un interes tot mai mare al nemtilor pentru tehnologia de ultima ora dezvoltata de producatorul american. Mercedes ar urma sa foloseasca in flota sa de vehicule de clasa mica mai multa tehnologie de la Tesla.
In prezent Tesla livreaza motoare electrice si baterii companiei Daimler pentru modelele sale electrice din gama Smart, respectiv pentru noul Clasa B electric, model care va ajunge pe piata anul viitor. De altfel Daimler detine 4,3% din Tesla, companie care mai livreaza componente pentru vehicule electrice si japonezilor de la Toyota.
“Le-am spus angajatilor mei, duceti-va la Tesla si descoperiti noi oportunitati pentru a lucra impreuna”, a declarat?Uebber. Daimler, care are deja in curs de lansare pe piata noi modele, precum GLA, planuieste revizuirea gamei sale de masini de clasa mica in jurul anului 2018.
Citeste si?Actiunile Tesla, in pericol de a”electrocutare”! Precedentul care anunta dezastrul
Daimler se extinde in SUA si China
Daimler se bazeaza tot mai mult pe vanzarile din SUA si China pentru a-si consolida cresterea in anii ce …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *