Dan Balan da lumii “The Power of Shower”

Dan Balan da lumii "The Power of Shower"

Dan Balan, fostul membru al trupei O-Zone, cucereste lumea cu noul sau album, “The Power of Shower”, un material discografic care prinde in Vest si este intampinat cu cronici bune in presa internationala.

Piesa “MM-MAMA” s-a impus in Germania, Austria, Elvetia si Polonia, ajungand in topuri pana pe locul 18, si a devenit unul dintre hiturile verii.

Publicatia germana “Die Welt” explica succesul piesei prin videoclipul acesteia, in care Balan parodiaza personalitati ale lumii modei. Continutul videoclipului este simplu: baiatul care aduce pizza in culisele unei prezentari de moda ajunge pe podium, transformand publicul plictisit intr-unul extaziat. Nimic nu pare a fi intamplator in acest clip, de la pizza plimbata printre modele intr-o perioada in care se discuta aprins despre anorexie, pana la personajele parodiate in acest filmulet.

Prezentarea la care se livreaza pizza nu este a unui creator oarecare, ci a unuia dintre cei mai “grei” din lumea modei: John Galliano, designerul casei Dior. Galliano, imitat in videoclip, se infurie si este nevoit sa vada cum un pizza-boy ii “ruineaza” spectacolul. “Aceasta piesa dance si-a propus, parodiind industria modei, sa devina un nou hit al caselor de marcat. Nu numai Galliano este prezentat ca un creator nesatul, ci si alte figuri importante ale modei sunt luate in deradere”, noteaza “Die Welt”.

Figuri celebre si “baiatul cu pizza”

Andre Leon Talley, redactorul-sef al editiei americane a revistei “Vogue”, este prezentat ca un “cezar” cu un deget de aur pe care il poate ridica sau cobori dupa plac.

Cochetaria Elsei Klensch, fosta experta in moda a postului de televiziune CNN, este ridiculizata, venerabila doamna fiind prezentata cu o piele surprinzator de intinsa. Nici cele doua actrite, gemenele Olsen, nu scapa “nesapunite”, descifreaza publicatia germana catalogul personajelor imitate cu succes in videoclip.

Videoclipul artistului moldovean, in varsta de 27 de ani, stabilit la New York, este realizat de Marc Klasfeld, un cunoscut realizator de videoclipuri, dar si de filme independente si documentare. Acesta a mai creat videoclipuri pentru artisti precum Jay-Z, Kelis, Nelly, Destiny?s Child, Enrique Iglesias sau Bon Jovi. Aceasta colaborare pare, potrivit aprecierilor presei germane, sa ii sporeasca sansele lui Balan de a se apropia cu aceasta piesa de performantele internationale ale hitului “Dragostea din tei”, lansat cu patru ani in urma, impreuna cu trupa O-Zone.

“O piesa pentru topurile verii”

Si verdictul revistei britanice de muzica pentru tineri “Yam!” este pozitiv: “Este un videoclip nebunesc, potrivit verii. Refrenul piesei ?Crazy Loop? ramane in memorie si e usor de fredonat”. Dupa ce amintesc de succesul trupei O-Zone, cei de la “Yam!” acorda piesei sansa de a cuceri topurile verii. “Dan a ramas fidel stilului sau: ritmuri electronice simple, un refren usor de memorat si un text pe care il poate canta fiecare”, scrie “Yam!”.

In Romania, “Crazy Loop MM-MAMA” si-a indeplinit deja “misiunea”, plasandu-se pe primul loc al topurilor autohtone. Balan, ascuns dupa numele “Crazy Loop”, a fost premiat luna aceasta la Gala “Romanian Hits”, organizata la Bacau, cu un trofeu pentru Cel mai bun hit al anului 2008. Pe piata internationala lipsesc deocamdata premiile, dar compenseaza includerea piesei semnate de Balan printre compilatiile celebre de muzica pop, precum “Bravo Hits 62”, “The Dome vol. 46” sau “The Dome – Summer Hits 2008”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *