Dan Grigore sarbatoreste 50 de ani in recital la Festivalul „George Enescu”

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Muzicianul Dan Grigore celebreaza 50 de ani de cariera, printr-un concert pe care il va sustine vineri, la Sala Palatului, in cadrul Festivalului International „George Enescu”.

Dan Grigore va reveni pe scena muzicii romanesti in calitate de solist, vineri, la Sala Mare a Palatului din Bucuresti, unde va sustine un recital alaturi de Filarmonica din Dresda si de Corul National al Spaniei, sub bagheta lui Raphael Frahbeck De Burgos.

Muzicianul s-a nascut pe 6 august 1943, si si-a facut studiile la Conservatorul Rimski-Korsakov din Sankt-Petersburg (1962-1964), la Conservatorul de Muzica Bucuresti (1964 – 1966) si Academia de Muzica din Viena (1969 – 1970). A debutat la 14 ani, intr-un concert cameral Enescu si este laureat al Concursurilor Internationale „George Enescu” (1961 si 1967) si Montreal (1968).

In ianuarie – mai 1991, Dan Grigore a fost director al Filarmonicii George Enescu, a initiat ciclul de recitaluri la doua piane „Dialogul generatiilor”, impreuna cu studentii sai, la Ateneul Roman si la Sala Radio, in scopul promovarii tinerilor talentati.

A sustinut recitaluri in cele mai mari sali de concerte din lume. A obtinut mai multe premii si distinctii, printre care: Premiul Asociatiei Criticilor Muzicali, Premiul Discului pentru CD-ul „Recital Chopin live”, Ordinul „Cavaler al Artelor si Literelor”, acordat de Guvernul Francez in 1999 si Ordinul „Serviciul Credincios in grad de Mare Cruce”, acordat de Statul Roman in 2000.

Dan Grigore este in prezent membru al Consiliului National al Audiovizualului (CNA), fiind numit de Parlamentul Romaniei, la propunerea Guvernului, pentru perioada 2006 – 2012.

spot_imgspot_img