Dan Nica este propunerea PSD pentru sefia MAI, spun liderii partidului

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Dan Nica este propunerea PSD pentru sefia MAI, spun lideri ai PSD. Decizia a fost validata de Biroul Permanent al PSD in unanimitate, spun lideri PSD. In acest moment, propunerea este supusa validarii Comitetului Executiv National (CEX).

Dan Nica, care asteapta validarea CExN pentru a ocupa functia de ministru al Administratiei si Internelor, isi va pastra si functia de vicepremier, au declarat pentru NewsIn surse social-democrate, PSD renuntand astfel sa mai aiba o persoana in Cabinetul Boc.

Liderii PSD s-au reunit in aceasta seara pentru a discuta despre noua propunere pentru Ministerul de Interne.

„Vom discuta propunerea noastra pentru ministerul de Interne. Am avut o intalnire cu presedintele si cu primul-ministru dedicata si acestui subiect si din partea ambelor formatiuni, din partea Guvernului, exista dorinta de a proceda foarte rapid la nominalizarea unui ministru de Interne, sa speram cu viata lunga mai trainica decat in cazurile precedente”, a declarat Mircea Geoana inainte de sedinta.

Intrebat daca s-a convenit, in cadrul discutiilor de la Cotroceni, asupra nominalizarii lui Dan Nica, Geoana a precizat ca deciziile inca nu au fost luate. „Pentru asta ne intalnim in aceasta seara. Sper sa fie o sedinta scurta, vom discuta si cu judetele noastre, in formatul Comitetului Executiv National”, a spus presedintele PSD.

Marian Vanghelie a declarat, inaintea sedintei Biroului Permanent al PSD, ca vicepremierul Dan Nica are sustinerea partidului pentru preluarea portofoliului ramas vacant pentru a doua oara in urma demisiei lui Liviu Dragnea.

„Are sustinerea intregului PSD, deci nu se mai pune problema, v-am mai spus ca pentru ministerul de Interne nu se mai pune problema sustinerii unei organizatii. Am depasit aceasta etapa, a fost o cu totul si cu alta situatie cand s-a discutat Guvernul si cu totul si cu totul alta situatie acum”, a declarat Marian Vanghelie.

Dan Nica a asigurat pozitia de ministru interimar la MAI dupa demisia lui Gabriel Oprea din aceasta functie si i-a predat stafeta lui Liviu Dragnea pe 21 ianuarie.

Nica este membru in Biroul Executiv al PSD din 1999, iar din 2003 este presedinte al Organizatiei Judetene PSD Galati. In iulie 2004 a fost numit director de campanie a partidului. Si in prezent este membru in Biroul de Coordonare.

Dan Nica a urmat Facultatea de Electronica si Telecomunicatii din Iasi. Este doctor in Stiintele Comunicarii. A fost ministru al Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei din 2000 pana in 2004.

Tot in aceasta perioada a facut parte din Grupul International de Lucru in domeniul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei al ONU si membru in Consiliul National pentru Politica Stiintei si Tehnologiei.

Inainte, din 1996 pana in anul 2000, a fost membru al Comisiei Parlamentare pentru Industrii si Servicii. El este si initiatorul Legii pentru sprijinirea si promovarea Intreprinderilor Mici si Mijlocii. Dan Nica este casatorit si are un copil.

spot_imgspot_img