Dan Voiculescu ii cere Inaltei Curti sa trimita dosarul lui privind privatizarea …

Avocatul lui Dan Voiculescu a cerut, astazi, instantei supreme declinarea dosarului sau privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare la Tribunalul Bucuresti, dupa ce le-a inmanat judecatorilor hotararea publicata in Monitorul Oficial care atesta ca Voiculescu nu mai este senator, relateaza Mediafax.?
Instanta suprema a reluat, vineri, dezbaterile in dosarul in care Dan Voiculescu si alte 12 persoane sunt judecati pentru modul in care a fost privatizat Institutul de Cercetari Alimentare.
Avocatul Marian Nazat a invocat in fata judecatorilor Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) exceptia lipsei de calitate a lui Dan Voiculescu. Nazat a depus in instanta o copie a hotararii prin care a fost aprobata demisia acestuia din functia de senator.
Totodata, avocatul a precizat in fata instantei ca in Monitorul Oficial a fost publicata joi hotararea Parlamentului, devenind astfel oficiala retragerea lui Voiculescu. Avocatul a aratat ca judecarea acestui dosar nu mai poate continua la instanta suprema, avand in vedere ca Voiculescu a pierdut calitatea de senator.
Nazat a explicat ca in raport de infractiunile de care sunt acuzate persoanele judecate in acest dosar, cauza a fost trimisa initial la Tribunalul Bucuresti, iar dupa ce Voiculescu a dobandit calitatea de senator, dosarul a ajuns la instanta suprema. Avocatul a aratat, totodata, ca doreste mentinerea tuturor actelor de ceretare judecatoreasca efectuate pana in prezent de catre magistratii instantei supreme.
Procurorul DNA prezent la sedinta a spus ca se impune declinarea dosarului catre Tribunalul Bucuresti in raport de faptul ca una dintre infractiuni este cea de spalare de bani, ceea ce atrage cu sine competenta acestei instante.
Totodata, unul dintre expertii desemnati in aceasta cauza prezent la sedinta de vineri a depus instantei un supliment in legatura cu expertiza efectuata in acest dosar, pe care judecatorii l-au primit cu motivarea ca acesta a fost solicitat inainte de invocarea exceptiei.
Toti ceilalti avocati din dosar au sustinut cererea declinarii dosarului catre Tribunalul Bucuresti.
Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie urmeaza sa decida daca dosarul privatizarii ICA va fi judecat in continuare la aceasta instanta sau cauza va fi trimisa la Tribunalul Bucuresti.
Senatorul Dan Voiculescu si-a depus demisia din functie, incepand cu data de 25 iunie.
La inceputul lunii decembrie 2008, presedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a fost trimis in judecata, alaturi de alte 12 persoane, in dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare.
Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie sustin ca privatizarea frauduloasa a ICA ar fi fost facuta in folosul lui Dan Voiculescu, fiind realizata prin subevaluarea bunurilor institutului cu peste 7,7 milioane de euro.
Dan Voiculescu, actionar majoritar al SC Grupul Industrial Voiculescu si Compania (Grivco) SA Bucuresti, membru al Adunarii Generale a Actionarilor (AGA) si …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *