Dancila anunta salariu minim brut lunar de 3.000 lei. Cine va primi acesti bani

La inceputul sedintei solemne de Guvern de la Alba Iulia, premierul a anuntat ca vor fi aprobate prin memorandumuri “doua acorduri in domenii prioritare pentru Romania – constructii si educatie”, care vor fi semnate cu sindicatele si patronatele imediat dupa reuniune.
“Acordul in domeniul constructiilor: vom declara acest sector prioritar si de importanta nationala pentru economia romaneasca pentru urmatorii 10 ani. Pentru sectorul constructiilor, vom stabili un salariu minim brut lunar de 3.000 de lei, vom elimina taxele pe munca pentru angajatori, iar pentru angajat le vom stabili astfel incat salariul minim net lunar sa depaseasca echivalentul in lei a 500 de euro”, a explicat Dancila.
Potrivit sefei Executivului, vor fi introduse si alte masuri suplimentare pentru combaterea muncii la negru in acest sector.
“O alta masura va consta in introducerea obligativitatii de acordare a avansului pentru contracte de lucrari, in procent de 30%, indiferent de sursa de finantare si restituirea acestuia prin reduceri procentuale la fiecare factura, pana la finalizarea proiectului”, a aratat Dancila.
In sprijinul finantarii acestui sector va fi infiintat “un fond de garantare pentru constructii cu participarea statului in procent de 80% si a firmelor de constructii cu 20%”, a informat …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *