Dancila: Dosarul prin care Romania solicita finantarea din bani europeni pentru Centura Capitalei este gata. Luni va fi transmis CE

Premierul a declarat ca finantarea ceruta de Romania este de peste 1,3 miliarde de euro, fara TVA.
“Am facut progrese importante in ceea ce priveste asigurarea finantarii investitiilor care vizeaza Centura existenta a municipiului Bucuresti, dar si infrastructura noua la profil de autostrada. Dosarul prin care solicitam finantarea din bani europeni este gata si luni va fi transmis Comisiei Europene. Solicitam finantarea din bani europeni, mai exact din Programul Operational Infrastructura Mare, pentru acest proiect deosebit de important. Vorbim despre fonduri estimate la peste 1,3 miliarde de euro fara TVA. Guvernul va oferi tot sprijinul pentru atragerea finantarii europene necesare realizarii acestui proiect”, a declarat Viorica Dancila, joi seara, la Palatul Victoria.
Comisarul european Corina Cretu a declarat, luni, la Bruxelles, vizibil iritata, ca nu mai accepta “insulte” din partea Guvernului roman fata de munca pe care o face, subliniind ca la Comisia Europeana se fac “eforturi supraomenesti” pentru a evita dezangajarile de fonduri pentru Romania, insa fara proiecte nu se poate finanta.
Cretu a precizat ca, la ora actuala, La Comisia Europeana este in analiza un singur proiect major: metroul Otopeni-Gara de Nord.
“Autoritatile romane au solicitat schimbarea programului de infrastructura mare. Dansii ne-au dat niste deadline-uri care au fost deja depasite cu mult. (…) Din partea noastra exista toata disponibilitatea, dar atata vreme cat nu avem proiecte nu avem ce analiza si nu avem deci ce finanta. Mai simplu de atat nu vad”, a afirmat ea, potrivit news.ro.
In final, comisarul european a spus raspicat: “Chiar vreau …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *