Daniel Daianu nu a facut politie politica, a decis CNSAS

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Daniel Daianu, candidat al PNL la alegerile europarlamentare, nu a facut politie politica, desi a fost ofiter al Directiei de Informatii Externe, a decis astazi CNSAS, au declarat pentru NewsIn surse din Colegiu.

Potrivit unor membrii ai Colegiului, cazul lui Daianu a fost luat in discutie dupa ce acesta a fost propus de PNL candidat la europarlamentare. In acest sens, CNSAS a cerut de la SIE fisa de ofiter a lui Daianu din care ar reiesi, potrivit acelorasi informatii, ca nu a facut in cadrul Securitatii decat analiza economica. Intrucat nu au existat dovezi cu privire la eventuale actiuni de politie politica, Daianu a primit verdict de necolaborare, in unanimitate. Aceleasi surse au mai precizat pentru NewsIn ca in perioada urmatoare, vor incepe verificarile si asupra celorlalti candidati la PE.

Fostul consilier prezidential Renate Weber si fostul ministru al Finantelor Daniel Daianu sunt cei care ocupa primele doua pozitii ale listei candidatilor PNL pentru Parlamentul European, ei fiind urmati de Adina Valean, Cristian Busoi- in prezent europarlamentari – si de Ramona Manescu, Magor Imre Csibi, Stejarel Olaru, Iulia Huiu, Horia Toma si Cristian Anghel.

Dupa anuntarea candidaturii sale, Daniel Daianu a declarat ca, daca se va dovedi ca trecutul sau de ofiter DIE aduce atingere imaginii PNL, atunci se va retrage din cursa.

spot_imgspot_img