Daniel Ricciardo a castigat Marele Premiu al Chinei

Sebastian Vettel a plecat bine din pole position si a reusit sa blocheze o tentativa de depasire din partea coechipierului sau, Kimi Raikkonen, in primul viraj. Valtteri Bottas a profitat de situatie si a trecut de finlandez pentru a urca pe locul 2, insa acesta a fost doar inceputul unui tur modest pentru pilotul Ferrari. Venit puternic de pe locul al cincilea al grilei de start ca urmare a utilizarii unor pneuri ultrasoft mai rapide decat cele soft ale rivalilor, Max Verstappen i-a depasit succesiv pe Lewis Hamilton si Raikkonen pentru a urca pe locul 3.
Lucrurile s-au animat inevitabil spre turul 20, atunci cand pilotii au mizat pe strategii identice la intrarea la boxe. Verstappen si Ricciardo au intrat simultan la standuri, urmati de Bottas si Hamilton, iar Mercedes a avut castig de cauza: Vettel a mai ramas cateva tururi pe circuit si a revenit pe circuit in spatele lui Bottas.
Cursa se indrepta spre un final asteptat, insa surpriza a venit in turul 31. Gasly a incercat sa-l depaseasca pe Hartley, iar cei doi piloti Toro Rosso s-au acrosat in penultimul viraj, eveniment in urma caruia Safety Car-ul a intrat pe circuit. Pilotii Ferrari si Mercedes au ramas pe circuit, insa rivalii de la Red Bull au mizat pe o schimbare din mers a strategiei, astfel ca Verstappen si Ricciardo au schimbat pneurile medium cu cele soft in incercarea de a castiga pozitii in ultima parte a cursei.
La scurt timp dupa reluarea cursei cu 20 de tururi inainte de final, Verstappen a incercat sa-l depaseasca pe Hamilton, insa a fost nevoit sa iasa in decor si a fost depasit de Ricciardo, care intre timp il depasise pe Raikkonen. Australianul a profitat la maxim de oportunitate si in scurt timp l-a depasit magistral pe Hamilton, urcand astfel pe locul 3 in spatele lui …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *