Dati o “raita” la cumparaturi in cel mai mare centru comercial din lume: Dubai Mall

Dubai, centrul financiar si cel mai mare oras al Emiratelor Arabe Unite merita un centru comercial pe masura: Dubai Mall. Potrivit Guinness World Records 2013, Mall-ul din aceasta adevarata capitala a comertului mondial este cel mai mare complex din lume dedicat deopotriva cumparaturilor si distractiei.

Cel mai mare shopping-mall din lume face parte din complexul Downtown Dubai si este una dintre cele mai vizitate atractii turistice a Dubaiului, oras cu peste 80 de milioane de vizitatori in 2014, potrivit site-ului oficial www.thedubaimall.com.
Cu o suprafata de 548.127 mp, Dubai Mall are peste 1.200 de magazine, 200 de restaurante si baruri, precum si 14.000 de locuri de parcare. Aici sunt prezente cele mai faimoase brand-uri de renume international, dar si multe nume locale, astfel incat si cel mai exigent client va fi multumit. Se pot cumpara de la articole de imbracaminte, bijuterii traditionale si obiecte de artizanat pana la produse alimentare dintre cele mai diverse si sofisticate, relateaza Agerpres. (sic!)
Construirea impresionantului edificiu a inceput in 2004 iar Dubai Mall a fost inaugurat la 4 noiembrie 2008.
In Dubai Mall exista un patinoar de dimensiuni uriase “”Dubai Ice Rink”” si un acvariu impresionant “”Dubai Aquarium and Underwater Zoo””, care atrage numerosi vizitatori. Bazinul acvariului este unul dintre cele mai mari din lume, cu o capacitate de 10 milioane de litri de apa, si are o lungime de 51 m, o adancime de 20 m si 11 m inaltime, potrivit www.thedubaiaquarium.com. Aici traiesc peste 33.000 de vietuitoare marine, din peste 140 de specii, printre care rechini si diavoli de mare. Acvariul este strabatut de un tunel lung de 48 m, care ofera vizitatorilor o vizualizare aproape perfecta la 270 de grade, la …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *