De ce a fost retinut primarul din Ploiesti

Primarul municipiului Ploiesti, Iulia Badescu, a fost retinute pentru 24 de ore de catre procurorii anticoruptie, dupa ce a fost audiat timp de sase ore in cursul zilei de marti, pentru?luare de mita si abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave avand ca rezultat obtinerea pentru altul a unui folos necuvenit (2 acte materiale), conform unui comunicat DNA.??
Iulian Badescu va fi prezentat, la data de 4 martie 2015, la Tribunalul Prahova?cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.
De asemenea, in acest dosar s-a dispus punerea in miscare a actiunii penale pentru infractiunea de ?abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave avand ca rezultat obtinerea pentru altul a unui folos necuvenit (2 acte materiale)?fata de secretarul municipiului Ploiesti, Oana Cristina Iacob, pentru?si?directorul executiv la Directia administratie publica, juridic – contencios, achizitii publice, contracte din cadrul Primariei Ploiesti, Iulia Alina Alexandru.?
Procurorii anticoruptie au descoperit ca in calitate de primar al municipiului Ploiesti si ordonator principal de credite, Iulian Badescu a semnat, la data de 21.01.2013, un contract de cooperare incheiat intre municipiul Ploiesti si Asociatia Comunitara ,,Lupii Galbeni 2012″ Ploiesti si, la data de 28.06.2013, a semnat regulamentul privind punerea in aplicare a acestuia, in lipsa vizei de control financiar preventiv propriu, sustragand aceste operatiuni controlului de legalitate, regularitate si incadrare in creditele bugetare si a dispus plata sumei de 8.000.000 lei (in trei transe) catre asociatie, desi cunostea ca nu este legala.
a??Citeste si:?Primarul din Ploiesti, retinut pentru 24 de ore
Aceste fapte au avut ca rezultat prejudicierea bugetului local cu suma anterior mentionata, precum si obtinerea de catre Asociatia Comunitara ,,Lupii Galbeni 2012″ Ploiesti a unui folos necuvenit de aceeasi valoare. Prin semnarea contractului si a regulamentului sus mentionate, inculpatul Badescu Iulian si-a indeplinit defectuos atributiile de serviciu prevazute de Legea nr. 215/2001 a administratiei publice locale si a incalcat dispozitiile din O.G. nr. 119/1999 privind controlul intern si controlul financiar preventiv si pe cele din Legea nr. 273/2006 privind finantele publice locale.
De asemenea, primarul Ploiestului i-a pretins unui reprezentant al Asociatiei Comunitare ,,Lupii Galbeni 2012″ Ploiesti, in schimbul derularii contractului de asociere si a regulamentului de aplicare a contractului, precum si a efectuarii platilor …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *