De ce este importanta vitamina E in alimentatia copilului

0

Vitamina E in alimentatia copilului poate fi asigurata printr-o alimentatie sanatoasa, dar si prin suplimente la recomandarea medicului. Aceasta vitamina are o multime de beneficii pentru copii si adulti.
Spre deosebire de alte vitamine si minerale, cum ar fi calciu, fier si vitamina D, parintii nu se ingrijoreaza de multe ori ca copiii lor nu primesc suficienta vitamina E.

Vitamina E. La urma urmei, copiii consuma adesea o multime de alimente care sunt surse bune de vitamina E, in special seminte de floarea soarelui si alte fructe cu coaja lemnoasa.
In plus, pur si simplu, luand o multivitamina completa a unui copil sau alt supliment cu vitamina E, copiii pot obtine toata vitamina E de care au nevoie din aceste alimente.

– Seminte de floarea soarelui- Migdale- Alune de padure- Ulei vegetal- Tomate si produse din tomate- Suc de morcovi- Broccoli- Cartofi dulci- Spanac- Verdeata.
Din pacate, vitamina E nu este inclusa de obicei pe etichetele produselor alimentare, astfel incat poate fi mai greu sa gasesti alimente cu supliment de vitamina E.
Retineti ca numai vitaminele A si C si mineralele calciu si fier trebuie sa fie declarate pe etichetele produselor alimentare.

Citeste continuarea pe libertateapentrufemei.ro

Urmareste Sfatulparintilor.ro Facebook si primesti zilnic informatie si …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *