De ce isi tin suedezii economiile in cuptorul cu microunde

Banca centrala a Suediei, Sveriges Riksbank

Tot mai multi suedezi decid sa isi tina banii acasa, deoarece bancile le cer dobanzi ca sa le pastreze banii in siguranta.

Suedia este prima tara din lume care a intrat in teritoriul negativ cu rata de dobanda, iar bancile private tind sa aplice si ele dobanzi negative la depozitele populatiei, scrie Businees Insider.
Banca Centrala a Suediei,?Sveriges Riksbank, a mentinut rata de dobanda monetara la nivelul de -0.35%, situatie care pune o presiune suplimentara pe banci si pe populatie, cu atat mai mult cu cat Suedia este una dintre tarile care tind sa desfiinteze total banii cash.
“Suedia este cea mai apropiata tara de pe planeta sa devina o societate integral-electronica in materie de bani, eliminand cel mai rapid cash-ul. Daca esti vazut cu sume mai mari de bani in mana, bancile suna politia, presupunand ca esti infractor sau terorist”, mai scrie Business Insider.
Potrivit publicatiei, putinul cash de care dispun oamenii este tinut in casa, mai precis in “cuptorul cu microunde”, fiind mai rentabil decat deschiderea unui depozit …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *