De ce nu are permis de conducere pilotul de F1 Max Verstappen

de Departamentul Sport Publicat la: 25.09.2015 15:21 Ultima actualizare: 25.09.2015 15:22

Cel mai tanar pilot din istoria Formulei 1, Max Verstappen, va implini 18 ani la 30 septembrie, insa nu se grabeste deocamdata sa obtina permisul pentru drumuri publice, deoarece nu are timp sa ia lectii de conducere, informeaza motorsport.com.

Prezenta in Marele Circ a lui Verstappen la numai 17 ani a fost aspru criticata inaintea sezonului, fortand FIA sa impuna o limita de varsta si obligativitatea detinerii unui permis de conducere pentru drumuri publice, masuri valabile din 2016. Insa talentatul sportiv le-a inchis gura contestatarilor cu rezultate extraordinare pentru varsta lui si cu un stil de pilotaj agresiv, dar curat, fara implicare in accidente pe pista. Concurand pentru Toro Rosso, a doua echipa a producatorului de bauturi energizante Red Bull, olandezul a fost aproape de podium la Hungaroring, unde a ocupat locul al patrulea, si a strans 30 de puncte in 13 etape, cu care se situeaza la jumatatea clasamentului pilotilor, pe pozitia a 11-a.
Lui Verstappen nu ii place sa sofeze pe strada, dar a decis ca trebuie sa-si ia permisul de conducere, ca sa nu il mai intrebe lumea de el. “Nu am timp inca, trebuie sa gasesc o data sa fac asta. In perioada aceasta este dificil, pentru ca am curse de pe un continent pe altul. Dar trebuie sa ai permis de conducere, ca sa nu mai vorbeasca lumea de asta”, a declarat pilotul la Suzuka, unde in acest week-end se desfasoara Marele Premiu al Japoniei.

Fiul lui Jos Verstappen, pilot de Formula 1 intre 1994 si 2003, concureaza sub steagul Olandei, dar este nascut si locuieste in Belgia, tara de origine a mamei sale. Conform legii belgiene, Verstappen trebuie sa ia lectii de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *