De ce parintii nu se pot opri din a vorbi despre copilul lor: explicatia psihologului

Toti parintii adora sa vorbeasca despre copiii lor si in special sa ii laude. Atat de mult incat devin deseori realmente deranjanti. Care este explicatia concreta din spatele acestui mecanism psihologic, precum si informatii importante direct de la specialist vei descoperi citind urmatorul articol.

Importanta comunicarii si de ce unele persoane pot vorbi, dar nu pot asculta
Vorbitul reprezinta un aspect specific speciei umane. Henning Mankell, autor al unui roman cunoscut, subliniaza “Ceea ce ne diferentiaza de animale este faptul ca putem asculta la visele, temerile, bucuriile, supararile, dorintele si esecurile altor oameni, iar in schimb ei le pot asculta pe ale noastre.” Insa oamenii care vorbesc prea mult par sa nu perceapa acest echilibru. De ce? Unii dintre noi pur si simplu intampina dificultati in ascultarea celorlalti sau a propriei persoane.
Daniel P.Ellis, din cadrul Universitatii Columbia, declara ca “Ascultarea presupune o procesare auditiva complexa. Ne dezvoltam capacitatea de a asculta in mod automat, ceea ce reprezinta unul dintre motivele pentru care chiar si un copil extrem de mic va reactiona diferit la sunetele pe care le produce o privighetoare sau la sirena de politie. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *