De ce s-a calugarit actorul Dragos Paslaru. Ce relatie are cu familia lui

Traieste restras si ar fi facut-o asa poate pentru totdeauna, daca, asa cum a marturisit chiar el intr-un interviu-eveniment pentru “Romania, te iubesc!”, nu i s-ar fi sugerat, chiar poruncit, sa faca asta, scrie click.ro. Reporterul emisiunii de la Pro Tv, Alex Dima, a stat o zi intreaga in preajma Parintelui Valerian si a incercat sa-l descopere.
Citeste si?Dana Nalbaru, marturii cutremuratoare despre sotul ei. Dragos Bucur sufera de o boala grava
Fostul actor a vorbit cu sinceritate si piosenie despre viata pe care a adoptat-o acum multi ani. Totul a pornit de la Revolutie, unde a devenit o figura cunoscuta si, mai apoi, la Mineriada, unde a fost batut crunt. A intrat in coma, iar cand si-a revenit, si-a schimbat viata radical.
A fost mereu o persoana credincioasa, dar nu in felul in care a devenit dupa momentele grele prin care a trecut. “Eu am fost totdeauna credinicos. Purtam crucea la gat, chiar si cand mi-au spus sa o dau jos”, a povestit parintele.
A fost intrebat, in Piata Universitatii, daca are duhovnic. La acea vreme nu avea, dar de atunci, timp de doi ani l-a cautat. “Cand am ajuns la limita deznadejdii, l-am intalnit. Voiam sa ma calugaresc”, a mai adaugat fostul actor.A ajuns la Manastirea Frasinei, unde l-a gasit pe Parintele Ghelasie, un om pe sufletul sau. Dupa Frasinei, a ajuns la Patrunsa.Intrebat de ce a ales calea calugariei, Valerian a recunoscut deschis: “Habar nu am, m-am umplut de ideea asta. Dar nu regret nimic, o secunda nu regret”.
N-ar fi vrut sa se intoarca din pustietate
Perioada in care a trait in pustietate i-a fost pe plac. Desi ar fi putut sa o considere o incercare de netrecut, Dragos Paslaru s-a simtit mai bine ca oricand, mai aproape de Dumnezeu, de cele spirituale, de esenta. Nu ar fi vrut sa renunte la aceasta perioada, dar i-a fost incheiata de mai marii bisericii. Acestia au considerat ca este cazul sa se apropie de oameni si sa propage cuvantul Domnului.”Am stat si eu prin pustie, dar asta nu inseamna ca sunt pustnic. Dar era tare bine acolo. M-am intors la porunca. Traiam din ce traiti si dumneavoastra. Sigur ca se cere mai multa rugaciune, mai multa atentie. Pustnicii adevarati mi-au spus ca acolo e contactul deplin, adevarat.Mancam grau, semninte, paine, un borcanel cu dulceata, putina miere, dar toate cu masura. Dar nu la astea te gandesti”, i-a marturisit lui Alex Dima.A spus ca gandurile pamantesti l-ar fi indepartat de esenta a ceea ce ar fi trebuit sa faca: matanii, rugaciuni, iar impacarea cu sine insusi s-a facut urmand o singura cale: “Admiti ca esti cel mai mare pacatos din lume si de atunci Dumnezeu …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *