Decizie definitiva: Piedone nu poate candida pentru un nou mandat. Primarul suspendat al Sectorului 4 a anuntat ca nu se da batut

UPDATE miercuri, 8.30: ?Primarul suspendat al Sectorului 4 a anuntat, marti seara, pe pagina sa de Facebook, ca nu se va da batut si ca “merge pana la capat” cu candidatura sa pentru un nou mandat de primar, desi Tribunalul Bucuresti i-a respins, marti, candidatura.
El a precizat ca “se?da o lupta pe viata si pe moarte” sa ii fie impiedicata candidatura. “Ei bine, nu au decat doua optiuni, sa ma omoare sau sa ma lase in pace sa ma supun judecatii Dvs, la vot, pe 5 iunie”, a mai scris el.
Piedone a anuntat ca va initia o noua campanie de strangere de semnaturi, “de data aceasta de doua ori mai multe”,
“Va multumesc Dvs, celor care au fost alaturi de mine, si va anunt ca voi initia o noua campanie de strangere de semnaturi, de data aceasta de doua ori mai multe, ca poate asa vom putea trece peste toate mizeriile pe care le pregatesc cei care vor puterea cu orice pret!??Va rog urmariti pe pagina mea de Facebook locatiile in care voi fi prezent pentru aceasta campanie de semnaturi. Va dura pana in ultima zi de campanie si asa vor vedea cu totii ca semnaturile sunt autentice. Cer si televiziunilor ca, daca vor si sunt interesate, sa transmita LIVE tot procesul pentru a observa pas cu pas ca este o procedura corecta si transparenta”.
El le-a transmis sustinatorilor sai sa “aiba incredere”, pentru ca el va merge “pana la capat!”
————
UPDATE:?Eugen Iancu presedintele Asociatiei Colectiv GTG 3010 a declarat, pentru Mediafax, imediat dupa decizia instantei, care a interzis candidatura lui Cristian Popescu Piedone, ca tragedia din Colectiv nu ii permitea a”din punct de vedere moral sa mai candideze. Era o palma data memoriei copiilor nostri”.?
====
Tribunalul Bucuresti a decis ca Cristian Popescu?Piedone?nu poate candida pentru un nou mandat la Primaria Sectorului 4. Decizia instantei este definitiva.?
In urma cu doua zile, Judecatoria Sectorului 4 luase o decizie diferita, considerand ca?fostul primar poate candida din nou, respingand contestatia depusa de Asociatia “Colectiv pentru Viitor” privind candidatura lui Piedone.
Hotararea a fost insa contestata la Tribunalul Bucuresti, instanta care a dispus marti seara anularea hotararii BEC si respingerea candidaturii. Tribunalul a admis astfel o contestatie depusa de avocatul Gheorghe Piperea.?
Tribunalul Bucuresti “respinge candidatura intimatului Popescu Cristian Piedone pentru functia de primar al Sectorului 4 Bucuresti. Mentine in rest dispozitiile sentintei civile apelate”, se arata in hotarare.
“Respinge ca nefondate apelurile formulate de apelantii contestatori Oprea Mariana, Dobre Victor Adrian si Nastase Cezar Victor. Admite apelul formulat de apelantul contestator Piperea Gheorghe. Schimba in parte sentinta civila apelata in sensul ca admite contestatia formulata de contestatorul Piperea Gheorghe impotriva Hotararii nr. 3 a BEC nr. 4 – sector 4. Respinge candidatura intimatului Popescu Cristian Piedone pentru functia de primar al Sectorului 4 Bucuresti. Mentine in rest dispozitiile sentintei civile apelate. Definitiva”, se arata in decizia instantei.
In timpul procesului din prima instanta, Gheorghe Piperea a declarat ca nu sunt indeplinite cerintele formale ale dosarului privind candidatura lui Piedone prevazute de Legea nr. 115/2015, deoarece numarul total al alegatorilor din Circumscriptia electorala nr. 4, Sector 4, este de 274.190, iar lista de sustinatori trebuie sa cuprinda 2.742 de sustinatori.?Piperea sustinea ca lista depusa de Piedone nu indeplineste conditiile legale, adaugand ca, “avand in vedere oprobriul public” declansat impotriva fostului primar, este imposibil ca acesta sa fi reusit strangerea semnaturilor necesare, care sa respecte conditiile prevazute …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *