Decizie incredibila: Comisar sef, repus in functie dupa ce a fost condamnat la inchisoare

Seful Serviciului Actiuni Speciale din cadrul Politiei Judetene Vaslui, Grisa Mititelu, suspendat din functie cand a fost?trimis?in judecata pentru refuzul testarii alcoolscopice in urma unui accident, a fost repus in functie in urma condamnarii sale la inchisoare cu amanarea aplicarii pedepsei, relateaza Mediafax.?
Conducerea Politiei Judetene Vaslui a dispus repunerea in functie a sefului Serviciului pentru Actiuni Speciale (SAS), comisarul-sef Grisa Mititelu, condamnat definitiv la doi ani de inchisoare cu amanarea aplicarii pedepsei pe un termen de supraveghere de doi ani, pentru refuz de recoltare de probe biologice in vederea stabilirii alcoolemiei, in urma accidentarii unei tinere pe o trecere de pietoni.?
Citeste si:?Falticeni: Politist local batut, dupa ce a imobilizat un tanar
Revenirea pe postul de conducere a comisarului-sef Grisa Mititelu s-a facut odata cu comunicarea sentintei de catre Judecatoria Vaslui, la o luna si jumatate de la condamnarea lui Mititelu, in baza acordului de recunoastere a vinovatiei incheiat in timpul urmaririi penale.
Seful SAS a fost pus la dispozitia comandantului Politiei Judetene Vaslui, cu pierderea functiei, in luna februarie, odata cu trimiterea sa in judecata in dosarul in care era cercetat de la sfarsitul anului trecut, atunci cand a comis accidentul si a refuzat testarea alcoolscopica.
“In conformitate cu prevederile Legii 360/2002 privind Statutul politistului, comisarul-sef Grisa Mititelu a fost repus in drepturile anterioare, respectiv de sef al SAS, avand in vedere ca, prin sentinta Judecatoriei Vaslui, s-a dispus amanarea aplicarii pedepsei”, a declarat, marti,?purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Vaslui, Mihaela Straub.
Ancheta penala fata de comisarul-sef Grisa Mititelu a inceput in decembrie 2014, dupa ce politistul a lovit cu masina personala o tanara, pe trecerea de pietoni din vecinatatea sediului Politiei Judetene Vaslui.
In urma cercetarilor, anchetatorii au stabilit ca seful SAS Vaslui nu a acordat prioritate tinerei carea traversa regulamentar pe trecerea de pietoni, victima fiind acrosata cu partea lateral stanga a autoturismului. Tanara a cazut pe carosabil, dupa care s-a ridicat si a mers mai departe. Comisarul-sef Grisa Mititelu a oprit masina si a plecat dupa victima accidentului pentru a vedea daca aceasta are nevoie de ingrijiri medicale si pentru a-i cere sa mearga impreuna la sediul Politiei Judetene Vaslui. Tanara a refuzat, dupa care a parasit zona.
Citeste si:?Expozitie de Ziua Politiei Romane
Politistii Serviciului Rutier sositi la locul accidentului au facut cercetari pentru identificarea tinerei, insa fara succes. De asemenea, s-au facut verificari …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *