Declaratia lui Edward Snowden care raspunde paradoxului lui Fermi

Edward Snowden

Edward Snowden considera ca are un raspuns la celebrul paradox al lui Fermi, care exprima o contradictie evidenta intre probabilitatea de existenta in Univers a unor civilizatii extraterestre, probabilitate estimata a fi mica, dar reala, si lipsa de contacte cu astfel de civilizatii sau alte dovezi ale existentei lor.

Edward Snowden a oferit un posibil raspuns la paradoxul lui Fermi intr-o discutie?purtata cu astrofizicianul Neil deGrasse Tyson, scrie Mediafax.ro.
Snowden, fost agent al Agentiei Nationale pentru Securitate (NSA) din Statele Unite, a devenit cunoscut dupa ce a facut o serie de dezvaluiri despre programele de supraveghere si monitorizare electronica adoptate de Statele Unite si Marea Britanie.
Fostul agent NSA sustine ca motivul pentru care omenirea nu a facut inca primul contact ar putea tine de faptul ca semnalele trimise de civilizatiile extraterestre ar fi mult prea criptate pentru ca pamantenii sa le poata distinge de zgomotul de fundal.?
“Daca te uiti la un mesaj criptat – daca e cu adevarat bine criptat – vei constata ca nu exista nicio cale reala sa demonstrezi ca ar fi criptat. Nu poti distinge intre o comunicare criptata – …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *