Declaratii SOCANTE de la BNR. “E momentul sa fie invatata o lectie dura”

BNR: “Romanii s-au dus cu ochii legati la banca”

In contextul in care 150.000 de romani cu credite in franci elvetieni sunt in stare de soc din cauza exploziei peste noapte a cotatiei francului, oficialii BNR fac declaratii socante: “Cred ca e momentul sa fie invatata o lectie dura de catre cei care s-au imprumutat in valuta, fara a avea venituri in moneda respectiva”, spune consilierul guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei, Adrian Vasilescu.

Consilierul guvernatorului BNR mai crede ca impactul aprecierii francului elvetian in fata euro si, implicit, a leului, nu este major in piata interbancara romaneasca si nu are cum sa influenteze semnificativ nivelul creditelor neperformante, avand in vedere ca doar 4,5% din creditele in derulare sunt in franci, si doar 3,8% sunt detinute de persoane fizice.
“Cu referire la evolutia francului in raport cu leul, cred ca e momentul sa fie invatata o lectie dura de catre cei care s-au imprumutat in valuta, fara a avea venituri in moneda respectiva. Banca Nationala a Romaniei a avertizat ani in sir cu privire la riscul valutar”, spune Adrian Vasilescu, potrivit Agerpres.
“Acum, pe …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *