Declaratiile premierului Ungariei Viktor Orban in Romania ii vor afecta pe etnicii …

Declaratiile recente ale lui Viktor Orban in Romania vor afecta minoritatea etnicilor maghiari, a avertizat luni Attila Mesterhazy, liderul Partidului Socialist ungar (opozitie), apreciind ca gestul premierului ungar reprezinta un amestec in treburile interne ale Romaniei, informeaza Mediafax.
Declaratiile lui Orban in Romania vor afecta minoritatea etnicilor maghiari “atat pe termen scurt, cat si pe termen lung”, a avertizat Mesterhazy.
Orban i-a indemnat sambata pe cetatenii Romaniei sa ia decizia “corecta” in cadrul referendumului de duminica privind demiterea presedintelui Traian Basescu, intr-un discurs sutinut in cadrul unei scoli de vara organizata in statiunea romaneasca Baile Tusnad.
“As dori sa urez romanilor si maghiarilor din Romania sa aduca decizii bune, adica sa nu ia nicio decizie, ceea ce maine (duminica) este o posibilitate”, a declarat Orban.
Potrivit agentiei de presa ungare MTI, Mesterhazy a subliniat ca Orban s-a amestecat in mod deschis in treburile interne ale Romaniei, comitand o “eroare grava” pe ale carei consecinte le vor suporta etnicii maghiari din Romania.
Premierul ungar sublinia sambata ca nu este sarcina sa sa evalueze ce face elita politica din Romania si sa isi exprime parerea despre situatia din tara.
El aprecia ca Romania a cunoscut succese importate in ultimii zece ani si este aproape de succesul Europei Centrale. “Daca punem in paranteza grijile cotidiene, vedem ca, in ultimii zece ani, in ceea ce priveste alinierea Romaniei la Uniunea Europeana, ea a ajuns aproape de faza ca succesul Europei Centrale sa o atraga cu ea insasi. A reusit sa tina in anumite limite datoria pe tara si sa produca modificari care, chiar daca nu aduc o viata mai buna, poarta cu sine posibilitatea dezvoltarii Romaniei, a ajuns …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *