Declinul creierului incepe dupa varsta de 24 de ani

Activitatea creierului uman incepe sa incetineasca si declinul cerebral se instaleaza dupa implinirea varstei de 24 de ani, potrivit unui studiu realizat recent de cercetatorii de la Universitatea Simon Fraser din Canada.
Studiul, realizat pe cateva mii de pasionati ai jocului pe computer StarCraft 2, a evidentiat o scadere universala a capacitatilor cognitive care se instaleaza mult mai devreme decat credeau specialistii in trecut, informeaza dailymail.co.uk. Potrivit savantilor canadieni, participantii la studiu ating maximul functiilor cognitive inainte de a implini varsta de 25 de ani. Studiul a fost realizat pe un numar de 3.305 persoane pasionate de jocul video StarCraft 2 cu varste cuprinse intre 16 si 44 de ani. StarCraft 2 este un joc pe computer creat sub forma unei competitii razboinice, intergalactica si nemiloasa. Inregistrarile cu jocurile lor, care pot fi vizionate rapid, constituie date foarte importante, intrucat ele reprezinta multe mii de ore valoroase cu decizii cognitiv-strategice luate in timp real, la diverse niveluri de indemanare a jucatorilor.
“Dupa varsta de 24 de ani, jucatorii au aratat o scadere a vitezei cognitive, despre care se stie ca este importanta pentru a face performanta”, a spus Joe Thompson, coordonatorul studiului. “Acest declin al performantei cognitive este prezent chiar la mai …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *