Decoratiuni festive pentru masa de Revelion

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Fie ca este vorba despre o masa in familie, un eveniment festiv sau masa noastra zilnica, servirea ei reprezinta si un prilej de intalnire, de conversatie, o pauza de la activitatile si indatoririle cotidiene -?asadar, o „ocazie specialaa”.
Mai ales in aceasta perioada a anului, exista mese care trebuie sa aiba cu adevarat un aer de sarbatoare. Cum facem asta? Pornind de la reguli elementare! Inainte de toate, dumneavoastra, gazda, trebuie sa fiti relaxata si binedispusa pentru a transmite si invitatilor starea de bine. Asa ca aveti grija ca totul sa fie planuit din timp si aranjat corespunzator pentru a elimina grijile ce vin odata cu indatoririle de gazda. In felul acesta toata lumea se poate bucura de masa frumos aranjata, de mancarea gustoasa si, in primul rand, de o companie placuta.
Organizarea?si aranjarea mesei
Cu siguranta cunoasteti regulile de baza legate de numarul si pozitionarea farfuriilor, a paharelor si a tacamurilor in functie de felurile de mancare servite, insa este important de stiut si faptul ca aceasta organizare a mesei trebuie sa asigure fiecarui invitat un spatiu minim de 50 cm, pentru a-i oferi confort si libertate de miscare.
Pentru ca fiecare amanunt conteaza, un detaliu ce nu trebuie trecut cu vederea in demersul nostru de a realiza un aranjament reusit este si fata de masa. Fie ca este alba, viu colorata, brodata sau cu imprimeuri, ea contribuie semnificativ la decorul pe care urmarim sa il cream.
Daca este lunga, va sugeram sa o prindeti din loc in loc cu bride mascate cu diferite ornamente. Acest lucru are efect estetic, dar si practic, deoarece invitatii isi pot misca picioarele in voie.
Pentru ca este vorba despre un aranjament festiv, trebuie sa va canalizati atentia asupra acelor elemente care impun nota de sarbatoare. Dar nu va ganditi exclusiv la decoratiuni si imprimeuri, ci animati aranjamentul prin felul in care pot fi pliate sub diferite forme si prinse fie cu inele speciale (din diverse materiale si de diferite culori), fie legate cu panglici, margele sau alte ornamente specifice evenimentului. Si accesoriile absolut necesare unei mese, precum vesela, tacamurile, paharele, pot fi alese pentru a sublinia tema evenimentului. Deci ceea ce trebuie sa faceti este sa aveti o idee coerenta de la care sa plecati si sa coordonati restul elementelor pentru a o pune „in scenaa”.
Aranjamente florale
Dintr-un decor de sarbatoare florile sunt nelipsite. Naturale sau uscate, in functie de sezon si preferinte, acestea pot fi asezate cate una in dreptul fiecarui invitat (chiar si direct pe masa) sau central in cazul unui aranjament floral care, atentie, nu trebuie sa stanjeneasca comunicarea vizuala intre invitati. Se poate opta pentru o cromatica in ton cu cea a veselei ori a fetei de masa sau pentru un acord subtil intre culorile de ansamblu ale incaperii si buchetul de flori. Trebuie evitate pe cat posibil florile cu un parfum prea pronuntat, pentru a nu-si amesteca aroma cu cea a mancarii.
Lumanari si sfesnice
Un alt ingredient indispensabil unui aranjament festiv sunt lumanarile.
Acestea, pe langa faptul ca incalzesc atmosfera si creeaza efecte de lumina, pot fi folosite si pentru a introduce accente de culoare. Ele pot completa ansamblul mesei indiferent de forma pe care o au, de suportul folosit, de pozitionare si dimensiuni. Fireste ca pentru un eveniment special sunt indicate sfesnice elegante, care sa amplifice nota generala a decorului, insa asta nu inseamna ca, in functie de tema …

spot_imgspot_img