spot_img

Degringolada continua pe pietele financiare din Asia

Date:

Volatilitate pe burse

Trei zile de scaderi pe toata linia pe pietele financiare din Asia.

Bursele asiatice au coborat, miercuri, pentru a treia zi consecutiv pe fondul unor date ingrijoratoare venite din sectorul industrial din China, potrivit Reuters.
Indicele MSCI pentru zona Asia-Pacific a pierdut 0.4 procente, adunand o scadere de 3 procente in aceasta saptamana. Indicele japonez Nikkei a coborat cu 0.5%.?
Tot mai multi investitorii se retrag de pe pietele emergente, date fiind temerile unei incetiniri agresive a cresterii economice.
Bursele din Europa au deschis totusi pe plus, miercuri dimineata:?FTSE 100 cu 0.5 procente in sus, indicele DAX din Germania, tot cu 0,5%, iar bursa din Franta cu 0,7%.
Actiunile chinezesti si-au revenit pana la mijlocul sedintei de tranzactionare, dupa ce la deschidere consemnasera pierderi de peste 4 procente, impulsionate de speculatiile ca guvernul de la Beijing va accentua presiunile asupra firmelor de brokeraj pentru ca acestea sa sustina cotatiile, scrie Hotnews.
Noua companii de brokeraj au promis ca vor cheltui pe bursa fonduri suplimentare de peste 30 mld. yuani (4,7 mld. dolari), a scris miercuri China Securities Journal.
Astfel, dupa ce initial scazuse si cu 4,4%, indicele CSI 300 era la pranz pe minus cu doar 0,2pp. Shanghai Composite Index iesise si el din zona corectiilor importante, incheind sedinta de dimineata cu doar o pierdere de 0,2%.
Bursa din Shanghai a deschis in scadere cu 4,39% miercuri, a doua zi dupa anuntul unei evolutii negative a sectorului manufacturier din …

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related