Deputatul 0. Sebastian Ghita a incasat 800 de euro pentru fiecare secunda vorbita in Parlament

Parlamentarul Sebastian Ghita?nu a vorbit nici macar un minut in plenul Camerei Deputatilor. In schimb, a incasat un salariu cumulat de zeci de mii de euro.
Dupa ce a avut o ascensiune fulminata in afaceri, Sebastian Ghita a fost ales deputat in decembrie 2012. Dupa patru ani, in 2016, numele sau este des vehiculat in scandaluri cu iz penal, extrem de numeroase. De altfel, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au cerut Camerei Deputatilor incuviintarea retinerii si arestarii preventive a deputatului, acuzat de dare de mita, santaj, cumparare de influenta si alte infractiuni.
A depus doua juraminte. Si atat
Sebastian Ghita s-a folosit de statutul de deputat pentru a obtine avantaje sau pentru promovarea unor persoane in functii publice, sustin procurii DNA. Dar activitatea sa parlamentara este ca si inexistenta. Potrivit siteului Camerei Deputatilor (cdep.ro), care monitorizeaza in detaliu activitatea membrilor sai, Sebastian Aurelian Ghita a avut zero declaratii politice, zero intrebari si interpelari si a sustinut de la tribuna zero motiuni. In acelasi timp, site-ul Camerei Deputatilor consemneaza 19 decembrie 2012 – 24 martie 2016, la capitolul a”luari de cuvant in plen” si la cel intitulat a”activitatea parlamentara in cifre”, fix doua actiuni. Ambele coincid, de altfel, cu tot doua momente festive si insumeaza mai putin de un inut, adica 59 de secunde.
Astfel, Sebastian Ghita este consemnat ca a vorbit in Plenul Camerei Deputatilor in data de 21 decembrie 2012 cu ocazia sedintei comune a Camerei Deputatilor si Senatului. In 31 de secunde, cu mana pe Biblie, acesta a depus juramantul de parlamentar. a”Jur sa imi indeplinesc cu onoare si fidelitate mandatul incredintat de popor”, promitea Ghita. Nu stim cum si-a tinut cuvantul, pentru ca activitatea sa din parlament a fost egala cu zero, iar astazi e la un pas sa fie arestat. Cea de-a doua si ultima luare de cuvant in plen, potrivit aceluaisi portal oficial al Camerei Deputatilor, s-a petrecut o zi mai tarziu. Pe 21 decembrie 2012, Ghita a devenit membru al Comisiei comune permanente a Camerei Deputatilor si Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activitatii SRI. El a depus un juramant care a durat 28 de secunde si in care s-a angajat ca: a”Eu, Ghita Sebastian-Aurelian, jur sa pastrez secretul asupra documentelor, datelor si informatiilor de care voi lua cunostinta in exercitarea atributiilor, atat pe timpul mandatului, cat si dupa incetarea acestuia.”
De data acesta, putem jura ca Ghita s-a tinut de cuvant si nimeni nu l-a scos din tacerea in care s-a cufundat urmatorii aproape patru ani. Siteul Camerei Deputatilor consemneaza ca Ghita nu a dat declaratii politice, nu a avut nicio intrebare sau interpelare si nici o motiune.
A vorbi cu 400 de euro pe cuvant
Cautand in stenogramele existente pe siteul Camerei Deputatilor, in dreptul lui Sebastina Ghita gasim zero declaratii politice, intrebari si interpelari, motiuni, dezbateri politice, dezbateri asupra initiativelor legislative.?Deschideti galeria foto de mai sus pentru a vedea dovezile.
Au existat colegi de partid ai lui Ghita care au fost mai mult sau mai putini activi in Parlament. Spre exemplu, potrivit cdep.ro, seful PSD, Liviu Dragnea, are 8 propuenri legislative si 18 luari de cuvant in plen.
In schimb, Sebastian Ghita a fost fruntas la ridicat mana, el votand pentru 528 de initiative legislative. Aceasta lipsa de inactivitate a lui …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *