Deputatul PSD Nicolae Bacalbasa spune ca toti cei care au depus plangeri la Parchet ar trebui sanctionati imediat

Intrebat care este opinia sa despre interventia jandarmilor la mitingul diasporei, Nicolae Bacalbasa a sustinut ca “jandarmii au actionat conform tuturor normelor legale”, el facand o paralela cu confruntarile din Fasia Gaza.
“Eu stiu de exemplu ca de patru luni se desfasoara niste demonstratii la frontiera dintre Gaza si statul Israel, frontiera fiind un zid inalt de opt metri de beton si granicerii israelieni pana acum, in patru luni, au impuscat 171 de persoane si au ranit cateva mii. Nu am vazut o reactie violenta, deci… zicandu-se ca se incalca legi acolo (…) Jandarmii au actionat conform tuturor normelor legale”, a spus deputatul PSD, potrivit news.ro.
Intrebat despre declaratiile ministrului Carmen Dan, care a recunoscut ca au existat sase cazuri in care zece jandarmi au comis posibile fapte penale, Bacalbasa a spus: “Domnule, posibile fapte penale… este de fapt poate un exces de violenta, care e perfect explicabil din punct de vedere uman, cand s-a incercat linsarea a doi dintre colegii lor si iarasi cred ca prezenta masiva a serviciilor straine care erau in concurenta a dus la evitarea victimelor umane in acel camp tactic. (…) Este o chestie inerenta (violenta jandarmilor -m.r.). Ia incercati sa vedeti cam cum se intampla in America. In America, daca te opreste politistul si tu nu pui mainile pe volan, are dreptul sa scoata arma”.
De asemenea, deputatul PSD a sustinut ca “cine a adus copiii la miting este iresponsabil, pentru ca s-a stiut din timp ca va fi o manifestare violenta”.
Nicolae Bacalbasa a mai sustinut ca evenimentele din 10 august au reprezentat “o tentativa de lovitura de stat, care insa nu a reusit, iar despre ultrasii galeriilor de fotbal prezenti in Piata Victoriei, el a spus ca “se pare ca sunt sub controlul unor structuri din serviciile de informatii”.
Deputatul PSD mai spune ca cei care au depus plangeri impotriva Jandarmeriei ar trebui imediat sanctionati pentru participare la o demonstratie ilegala, pentru participare la o demonstratie dupa ora 21.00 si pentru ca au ramas in Piata Victoriei dupa ce Jandarmeria “a emis toate avertizarile legale …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *