Deputatul Remus Cernea, impins si huiduit de localnici la Rosia Montana

de Andreea Tobias, Dan Lungu Publicat la: 25.09.2013 17:17 Ultima actualizare: 25.09.2013 17:18

Deputatul Remus Cernea, care a incercat, miercuri dupa-amiaza sa intre la discutiile parlamentarilor cu sindicalistii de la Rosia Montana, a fost impins si huiduit de oamenii care protesteaza in localitate, fiind necesara interventia politistilor si jandarmilor pentru scoaterea lui din multime.
Remus Cernea, cunoscut opozant al proiectului minier de la Rosia Montana, s-a intors in localitate dupa ce a participat la Albac la un miting de protest fata de proiect, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Deputatul a incercat sa intre in Caminul Cultural din Rosia Montana, unde membrii Comisiei speciale parlamentare se intalnesc cu reprezentantii Sindicatului “Viitorul Mineritului” Rosia Montana si cu cei ai administratiei locale.
Cernea a fost impins si huiduit de oamenii adunati acolo, care nu i-au permis accesul. Protestatarii – localnici, sustinatori ai proiectului, si angajati ai RMGC – i-au spus deputatului: “Iesi afara din Rosia Montana, nu ai ce cauta aici”.
In cele din urma, a fost nevoie de interventia politistilor si jandarmilor pentru scoaterea lui Cernea din multime.
Deputatul a declarat, ulterior, presei, ca a mers la Rosia Montana sa asculte toate partile, dar a fost impiedicat.
“Dialogul trebuie purtat fara forme de violenta. Am venit la Rosia Montana sa ascult ambele parti, dar nu am fost lasat. Raman un om al dialogului, dar am o parere ferma impotriva acestui proiect cu cianuri”, a declarat Cernea.
Intrebat despre incidentele respective, prefectul judetului Alba, Gheorghe Feneser, a declarat ca nu stie nimic mai mult decat ceea ce s-a vazut si auzit deja.
“Noi am inceput pe la 10.00, 10 fara 20, domnul deputat Remus Cernea a venit pe la ora 11.00, 11 si ceva, a fost alaturi de noi o perioada de timp, apoi nu l-am mai vazut. Noi am venit la Caminul Cultural, unde suntem si acum. Ce ati auzit dumneavoastra am auzit si eu. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *