Der Spiegel: Israelul echipeaza submarinele furnizate de Germania cu focoase nucleare

Submarin din clasa Dolphin / FOTO: wikipedia.org

Conform publicatiei, Berlinul a negat mereu ca aceste submarine ar putea face parte din arsenalul nuclear israelian.Insa conform Der Spiegel, fosti inalti responsabili ai Ministerului de Aparare german au asigurat publicatia ca guvernul a crezut defapt mereu ca Israelul a echipat cu armament nuclear submarinele de atac din clasa Dolphin.
Duminica, aceasta informatie a provocat o reactie din partea opozitiei social-democrate (SPD) care a cerut explicatii guvernului condus de Angela Merkel.
“Guvernul federal trebuie sa furnizeze informatii ca sa aflam daca submarinele livrate de Germania pot fi echipate cu sisteme potential purtatoare de focoase nucleare”, a declarat saptamanalului Rolf Mutzenich, purtator de cuvant pe chestiuni de politica externa al grupului parlamentar SPD.
“Pana in prezent, aceste livrari erau justificate printre altele prin faptul ca submarinele faceau parte dintr-un arsenal de disuasiune conventionala”, a remarcat acesta.
“Livrarea (de submarine, n.r.) se face fara armament”, a raspuns pentru Spiegel purtatorul de cuvant al cancelarului Angela Merkel, Steffen Seibert, adaugand: “guvernul federal nu se implica in speculatii privind inarmarea ulterioara a acestora”.
Germania a livrat deja trei dintre …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *