SanatateaTV difuzeaza serialul „Dermatita seboreica”, o serie de trei interviuri realizate cu dr. Alice Solomon, medic specialist dermato-venerolog, GRAL Medical.
Dermatita seboreica este o boala cronica pe care medicii specialisti o incadreaza in grupul dermatozelor, aparand pe un teren familial predispozant, sub influenta anumitor factori care tin de propria noastra stare de sanatate – cum ar fi cei endogeni si cei exogeni.
Se poate clasifica in functie de varsta la care apare, putand surveni atat la adulti, cat si la sugari. Dermatita seboreica din jurul capului (scalpului) cunoscuta si sub numele de pitiriazis – matreata. Dermatitele pot aparea la nivelul fetei, la nivelul trunchiului, in zona presternala si zona interscapulovertebrala. Se localizeaza pe arii bogate in glande sebacee, in functie de aceste zone topografice avand anumite aspecte clinice.
Zonele cel mai frecvente afectate de dermatita seboreica sunt zonele centrofaciale – fruntea, jumatatea mediana a fruntii, portiunea sprnacenelor – zona intersprancenoasa, zona periorala si scalpul .
Tratatele medicale afirma ca dermatita seboreica cea mai frecventa la barbati decat la femei cu toate ca in stare clinici se adreseaza mai degraba femeile – afectiunea se manifesta cu 2-3% mai mult la barbati.
Tratamentele sunt de obicei locale, insa in cazul acut se prescriu si tratamente medicamentose orale cu derivati antimicotici, ce ofera o protectie mai mare impotriva recidivei. Sampoanele, cremele sunt recomandate odate ce este evaluata starea pacientului si se face un examen alergologic.
Mai multe despre caracteristicile afectiuni, precum si despre tratament si durata acestuia, aflati de la dr. Alice Solomon, medic specialist dermato-venerolog, GRAL Medical, in serialul „Dermatita seboreica” pe www.sanatateatv.ro .