Descopera cum poti alege imunitatea ca stil de viata! Revolutia plantelor ayurvedice adaptogene

Esti printre persoanele care racesc inainte de fiecare vacanta? Ai observat cum dupa o perioada de suprasolicitare si privare de somn te imbolnavesti foarte usor? Suferi de alergii permanente sau sezoniere? Nu sunt doar coincidente nefericite, ci efectele dereglarilor de sistem imunitar cauzate de expunerea organismului la stresul cronic.

Asta pentru ca, in unele cazuri, stresul cronic poate cauza afectiuni autoimune – sistemul imunitar incepe sa atace organele, tesuturile, celulele corpului. Starea continua de alerta in care se afla organismul cand suntem stresati poate determina un raspuns imun puternic nejustificat, iar in lipsa unor pericole reale sistemul imunitar ataca insusi organismul pe care ar trebui sa il protejeze.
Desigur, in cele mai multe cazuri, insa, expunerea la stres prelungit este asociata cu o reducere a eficientei raspunsului sistemului imunitar in fata agentilor patogeni.
Cauzele sunt atat directe:

scaderea numarului de limfocite in asociere cu un nivel crescut al cortizolului (supranumit “hormonul stresului”);
afectarea glandelor suprarenale;
aparitia inflamatiilor cronice.
Cat si indirecte:
insomnii – privarea de somn, fie ca este voluntara sau cauzata de hiperexcitarea nervoasa, afecteaza puternic sistemul imunitar si creste vulnerabilitatea organismului in fata bolilor.
predispozitia pentru o alimentatie sau alte obiceiuri nesanatoase.

Un sistem imunitar puternic incepe cu o minte sanatoasa!

Protejarea sistemului natural de aparare a organismului presupune grija constanta pentru trup si minte. Fiecare decizie buna pe care o iei in aceasta privinta contribuie la fortificarea sistemului imunitar, fie ca vorbim de o alimentatie sanatoasa, de mai multa miscare sau de introducerea fortata a celor 8 ore de somn pe zi in programul tau.

In acest sens, descoperirea plantelor adaptogene a revolutionat lumea medicala si in special zona de imunologie. Acestea contin compusi naturali ce ajuta organismul sa se adapteze astfel incat sa raspunda eficient factorilor stresori, cresc rezistenta organismului si nivelul de energie, sustin functionarea optima a glandelor suprarenale, restabilesc echilibrul hormonal si confera o mai buna stare mentala.

Plantele adaptogene nu doar fortifica sistemul imunitar, ci ofera organismului toate uneltele necesare pentru a se proteja impotriva factorilor …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *