Descoperire importanta in medicina: O noua gena cancerigena, identificata de cercetatori

Gena care declanseaza carcinomul lobular invaziv, un tip de cancer ce afecteaza glandele mamare, dificil de depistat in stadii incipiente, a fost identificata recent de o echipa internationala de cercetatori, informeaza Mediafax.
Noua descoperire va creste sansele pentru o diagnosticare timpurie si pentru un tratament mai eficient.
Acest tip de cancer reprezinta aproximativ 15% din totalul de aproximativ 50.000 de cazuri de cancer mamar diagnosticate in fiecare an. Totodata, carcinomul lobular invaziv este tipul ce cancer care apare cel mai frecvent in randul femeilor cu varste cuprinse intre 45 si 55 de ani si poate sa apara la nivelul ambilor sani in acelasi timp.
Intrucat adeseori nu formeaza noduli clasici, acest tip de cancer este dificil de diagnosticat si este depistat, din acest motiv, doar atunci cand s-a extins atat de mult incat este de regula dificil de tratat.
Daca medicii le identifica dinainte pe pacientele care prezinta un risc ridicat, ei pot sa le monitorizeze cu mai multa atentie si sa descopere in boala timp util, in stadii incipiente.
Acest studiu, coordonat de cercetatorii britanici si realizat in colaborare cu 100 de universitati si institutii de cercetare din lumea intreaga, a inceput prin a …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *