Desert de sezon: Tarta cu mere

Mod de preparare Tarta cu mere
1. Se freaca untul moale cu zaharul pudra, zaharul vanilat, un praf de scortisoara si galbenusul de ou. Se incorporeaza si faina cernuta si amestecata cu praful de copt. Se framanta un aluat elastica care se da la rece, cca. 30 de minute. Dupa ce s-a odihnit la rece aluatul, se intinde o foaie rotunda, putin mai mare decat forma de tarta care se aseaza in forma unsa bine cu unt. Se finiseaza marginea, se inteapa cu o furculita si se opreste putin aluat din care decupam cateva frunzulite, pentru ornare.2. Se scoate mijlocul cu samburi din mere apoi se curata de coaja, se taie in doua si se scrijelesc pe partea bombata cu o furculita, un mar se opreste intreg si va fi asezat in mijlocul tartei, se umple cu crema de branza si se decoreaza cu miez de nuca. Jumatatile de mar se pudreaza cu zahar vanilat si scortisoara in partea scobita apoi se fixeaza …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *