Desert de vara: Inghetata transparenta cu jeleuri

Inghetata transparenta cu jeleuri este un desert delicios si distractiv pentru zilele calde de vara. Cumpara cateva forme si fa-ti rezerve de” racoare pe bat”, dupa reteta sugerata de site-ul popsugar.com.
Deschideti galeria foto de mai sus pentru?a vedea etapele de pregatire ale inghetatei cu jeleuri.
Ingrediente pentru sirop de vanilie
– 400 g de zahar de trestie
– 500 ml de apa
– sucul de la jumatate de lamaie
– o pastaie de vanilie, taiata in doua, pe lung, si curatata de seminte
Ingrediente pentru siropul de ghimbir
– 200 ml de apa
– opt linguri cu zahar de trestie
– doua bucati de ghimbir
– sucul de la o lamaie
Ingrediente pentru acadele
– 400 ml de apa carbogazoasa
– 50 sau 60 de jeleuri?
– doua linguri cu sirop
– forme de acadele
Mod de pregatire
Pentru siropul de vanilie: Intr-o cratita de marime medie, se pune zaharul in 100 ml de apa, la temperatura medie. Se lasa pe aragaz pana cand zaharul incepe sa se caramelizeze. Apoi, se adauga 400 ml de apa, suc de lamaie si pastaia de vanilie. Se lasa la fiert, dupa care se lasa la racit. Se scoate pastaia de vanilie si se transfera intr-un vas etans, cum ar fi o sticla sau un borcan.
Pentru siropul de ghimbir: Se fierbe apa intr-o cratita mica la temperatura medie-crescuta. Dupa …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *