Pan de Pascua este un chec plin cu fructe confiate, inmuiate in rom, migdale si nuci. Desertul este aspectuos si delicios si se pregateste usor, cu ingrediente la indemana, potrivit retetei sugerate de Popsugar.
Ingrediente
100 g de fructe confiate
100 ml de rom
300 g de faina
trei lingurite cu praf de copt
doua lingurite cu scortisoara
1/2 lingurite cuisoare
1/2 lingurite cu nucsoara
1/4 lingurite cu sare
200 g de unt
100 g de zahar brun
trei oua, cu albusurile si galbenusurile separate
o lingurita cu esenta de vanilie
200 ml de lapte
100 g de migdale
100 g de nuci
100 g de stafide
100 g de merisoare
o lingura cu zeama de lamaie
Mod de pregatire
Se inmoaie fructele uscate in rom, se acopera si se lasa la o parte timp de trei ore.
Se preincalzeste cuptorul la 170 de grade Celsius.
Se tapeteaza cu unt si faina o tava circulara, cu gaura in mijloc.
Intr-un bol mediu, se amesteca faina, praful de copt, scortisoara, cuisoarele, nucsoara si sarea.
Intr-un bol separat, cu ajutorul unui mixer mobil, se amesteca untul si zaharul, pana cand se formeaza o pasta fina.
Apoi, se adauga galbenusurile si esenta de vanilie si se amesteca bine, pana cand se incorporeaza.
Se adauga amestecul cu …