Desfasurare uriasa de forte la alegerile din Franta

Peste 50.000 de politisti si jandarmi, sustinuti de militari din cadrul Operatiunii Sentinelle, vor fi mobilizati cu scopul de a asigura securitatea alegerilor prezidentiale franceze, anunta ministrul de Interne Matthias Fekl intr-un interviu pentru Le Journal du Dimanche (JDD), relateaza AFP.
In afara de riscul terorist, fortele de ordine vor veghea de asemenea la eventuale “tulburari din partea unor extremisti din toate taberele” intre cele doua tururi ale acestui scrutin, care vor avea loc pe 23 aprilie si 7 mai.
“Nicio amenintare nu este inlaturata. Obiectivl nostru este sa permitem sufragiului universal sa se exprime liber si netulburat”, a declarat ministrul.
Amenintarea terorista este “permanenta si (se afla la) un nivel inalt, asa cum atesta multiplicarea actiunilor la Londra (un atac soldat cu cinci morti si aproximativ 50 de raniti pe 22 martie), Stockholm (patru morti si 15 raniti pe 7 aprilie) si in alte parti”, a declarat el.
Ministrul a spus ca “19 arestari antiteroriste” au avut loc in martie in Franta, aflata in stare de urgenta dupa atentatele jihadiste din noiembrie 2015, soldate cu 130 de morti si peste 300 de raniti.
In vederea securizarii celor 67.000 de sectii de votare, “peste 50.000 de politisti si jandarmi sunt mobilizati, carora li se adauga militari din cadrul Operatiunii Sentinelle. Am adresat, in acest sens, o circulara tuturor prefecturilor, atat cu privire la masuri de prevenire pe care sa le ia, cat si cu privire la eventuale interventii in cazul unor dificultati”, a precizat el.
In fata riscurilor unei mobilizari pe care ar putea sa o provoace rezultatele, dar si a prezentei presedintei Frontului National (FN, extrema dreapta)?Marine Le Pen in turul doi,?Matthias Fekl afirma ca “oricare ar fi scenariul, Republica nu va tolera tulburari ale ordinii publice”.
“Pot avea loc tulburari dinspre extremisti din toate taberele. Insa avem in vedere, de asemenea, puternice mobilizari cetatenesti, sincere, pe a caror buna desfasurare va trebui sa o asiguram”, a spus ministrul.
In vederea evitarii oricarui …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *