Despotul Putin face o noua demonstratie de forta militara in Marea Chinei de Sud. Fortele navale din China si Rusia au inceput exercitii comune fara precedent GALERIE FOTO

Rusia isi uneste fortele navale cu China in cel mai amplu exercitiu comun al fortelor navale. Anuntul a fost facut duminica de conducerea marinei militare chineze, citata de agentia Reuters. Luni, 12 septembrie 2016 este prima zi a exercitiilor navale comune.
Aplicatiile navale vin la cateva zile dupa ce armata lui Vladimir Putin a facut o demonstratie de forta in Crimeea, intr-un alt exercitiu militar care a atras atentia lumii intregi.
Joint Sea-2016 este denumita operatiunea militara comuna China – Rusia care va dura opt zile. Pentru China este un moment important pentru ca isi sincronizeaza fortele navale intr-un moment delicat din pricina tensiunilor legate de Marea Chinei de Sud.? La jumatatea lunii iulie Curtea permanenta de arbitraj de la Haga (CPA) a dat castig de cauza Filipinelor impotriva Chinei, afirmand ca revendicarile Beijingului in Marea Chinei de Sud, o zona strategica, nu au “fundamente juridice”.
La exercitiile militare participa nave, submarine, un portavion si elicoptere militare. Vor fi realizate simulari ale unor operatiuni de aparare, salvare si anti-submarine.
China are convingerea ca detine suveranitatea asupra Marii Chinei …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *