Detroit 2012, America isi revine!.

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Salonul auto nord-american este primul mare eveniment anual din industrie, iar Detroit este locul unde vedem deja cum vor arata nu doar cele mai noi masini americane, dar si unele modele care vor ajunge in Europa. Pe o piata americana aflata in revenire, accentul cade anul acesta pe design si modele de nisa pentru publicul urban, construite pe platforme globale.
Chevrolet Code 130R si Tru 140S
Incepem cu doua concepte pur americane, avand in vedere ca majoritatea celorlalte modele vor aparea – sub alte sigle sau nume – si in Europa. Chevrolet a adus la Detroit doua masini spectaculoase, despre care ne spune ca sunt doar la stadiul de concept, dar ale caror linii prevestesc faptul ca Chevrolet isi va extinde in curand gama de modele sportive, rezultand o familie intreaga care va purta steguletele prezente deocamdata doar pe Corvette.
Code 130R este un coupé veritabil cu tractiune spate, patru locuri si un motor turbo de 1.4 litri pe puntea fata, capabil sa dezvolte 150 CP si 200 Nm, ajutat la nevoie si de sistemul electric eAssist. Daca aceasta masina ar aparea azi, ar costa maximum 25.000 de dolari, la fel ca si celalalt concept, Tru 140S, un coupé mai voluptuos, cu acelasi motor, dar cu tractiune pe puntea fata si bazat pe platforma lui Cruze. Ambele au sanse mari sa duca spre modele de serie!
Noul Ford Fusion/Mondeo
Asa cum mentionam saptamana trecuta, la Detroit a fost lansata noua generatie de Ford Fusion, care in Europa va ajunge in primavara sub numele Mondeo. Noul Fusion a pastrat destule linii de pe conceptul Evos, asa ca acum arata de-a dreptul premium, cel putin pe dinafara. Interiorul se anunta burdusit cu tehnologie: avem franare automata in caz de urgenta, Lane Keeping System (mentine automat masina pe banda de rulare), pilot automat autoadaptiv, sistem de parcare automata, sistem de conectivitate MyFord Touch si tehnologie auto Start-Stop.
Motorizarile pe benzina anuntate cuprind, printre altele, doua unitati EcoBoost de 1,6 180 CP si respectiv 2,0 litri 240 CP, ultimul fiind oferit si cu transmisia SelectShift Automatic in sase trepte, cu padele pe volan, cuplat cu tractiune integrala automata. Exista si o versiune hibrida, cu un motor de 2,0 litri care consuma 5% in oras si 5,3% in extraurban, cu capacitatea de a functiona in mod 100% electric pana la viteze de 100 km/h. Versiunea Fusion Energi plug-in hybrid va aduce un consum echivalent de 2,3% in regim electric, folosind un sistem de propulsie in care motorul electric este alimentat de baterii sau de un motor pe benzina.
Dodge Dart
Cum spui Alfa Romeo Giulietta in engleza americana? Simplu: Dodge Dart. Lucrurile nu sunt insa la fel de simple pe cat par, caci noul model Dodge utilizeaza intr-adevar platforma modelului italian, precum si destule componente la interior, insa a fost gandit, desenat si adaptat puternic preferintelor americane in domeniu. Rezultatul este, cel putin la nivel vizual, unul extrem de reusit.
Habitaclul ofera o plansa de bord diferita de cea a Giuliettei, in mijlocul careia troneaza un ecran tactil de mari dimensiuni care taie putin din sportivitatea pura afisata de modelul european. Sub capota se …

spot_imgspot_img