Devalizarea Radio Romania. Presedintele Ovidiu Miculescu, impreuna cu apropiatii din Consiliul de Administratie, ar fi incheiat nelegal contracte de circa 110.000 euro

Membri ai Consiliului de Administratie si ai conducerii Societatii Romane de Radiodifuziune sunt urmariti penal pentru abuz in serviciu si conflict de interese.
Cele 11 persoane din actuala si fosta conducere sunt suspectate?ca au incheiat nelegal contracte cu firme de prestari servicii, pe care le-ar fi controlat prin interpusi. Intre acestea s-ar afla?Ovidiu Miculescu, presedintele-director general al Societatii Romane de Radiodifuziune (SRR), precum si Andras Istvan Demeter (fost presedinte-director general, acum membru simplu al CA), Mirela Ioana Fugaru, Mihai Voicu, istoricul Stejarel Olaru (fost membru in CA) si Doina Mosneag (fost membru in CA).
Procurorii sustin ca, in perioada iulie 2011 – ianuarie 2014, cei 11 membri ai conducerii postului public Radio Romania ar fi participat la luarea unor decizii in cadrul sedintelor Consi?liului de Administratie al SRR in urma carora au fost incheiate nelegal? mai multe contracte de prestari servicii. In baza acestora, suspectii ar fi obtinut in mod ilegal foloase patrimoniale in cuantum total de aproximativ 400.000 lei, sustine Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1 al Capitalei, intr-un comunicat de presa.
In cursul zilei de ieri, anchetatorii au facut perchezitii la sediul Radio Romania, in birourile membrilor conducerii institutiei. Simultan, s-au facut perchezitii la sediul societatii de turism Europoint SRL si la punctul de lucru de la aeroport al acestei firme.
Citeste si:?Perchezitii la Radio Romania Actualitati si la firma Europoint, privind cumpararea unor bilete de avion, de peste 100.000 euro. Lista suspectilor din conducerea Radio. Ovidiu Miculescu este asteptat la aeroport
Surse judiciare afirma ca presedintele-director general, Ovidiu Miculescu, impreuna cu apropiatii din Consiliul de Administratie, ar fi incheiat nelegal contracte cu Europoint pentru achizitionarea biletelor de avion tip business class,?in valoare de circa 110.000 de euro. Documentele ridicate la perchezitii sunt evaluate de procurori.
Andras Istvan Demeter, Mirela Ioana Fugaru, Mihai Voicu, Stejarel Olaru si Doina Mosneag au fost instiintati ca sunt urmariti penal si ca au dreptul la avocat. Presedintele-director general, Ovidiu Miculescu, ca si alti cinci membri ai conducerii radioului public, nu au fost gasiti de procurori. Cel mai probabil sunt plecati din tara. Spre exemplu, Ovidiu Miculescu se afla ieri la Bruxelles, spun surse din Radio.
Scandalurile care zguduie radioul public
In ultimii ani, mai multi jurnalisti de la Radio Romania Actualitati au acuzat ca sunt cenzurati si ca membri ai conducerii institutiei au firme pe numele unor apropiati prin care deruleaza diverse contracte.
Doi dintre cei care l-au acuzat direct de abuzuri pe Ovidiu Miculescu sunt Gabriel Basarabescu si Adrian Moise, reprezentantii a doua sindicate din SRR. Acestia au sustint ca directorul are purtare …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *