Dezvaluire Romania Libera: Firea si-a plimbat stilista, prietenele si sotul in Israel

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Primarul general al Bucurestiului si un intreg alai de consilieri personali s-au plimbat la Viena si Ierusalim, pe banii publici. Printre expertii plimbati de Gabriela Firea regasim o scriitoare, o stilista, un fost director de la RA-APPS, dar si pe Speranta Cliseru, considerata mana dreapta a lui Florentin Pandele. In excursia din orasul sfant si-a facut aparitia si primarul din Voluntari.
Gabriela Firea aduce vesti importante din Israel, dupa intalnirile cu primarii Tel Aviv-ului si Ierusalimului.” Asa incepe un comunicat de presa al Primariei Muni-cipiului Bucuresti (PMB) din 6 noiembrie 2016. Dar comunicatul nu sufla o vorba despre persoanele care au facut parte din delegatia oficiala deplasata in Israel. Si nici despre Florentin Pandele, care „intamplator” avea drum prin orasul sfant.
Totusi, Gabriela Firea a fost insotita in delegatia care a adus a”vesti importante” de catre prietenele sale, care au fost transformate peste noapte in consilieri perso-nali la Primaria Munici-piului Bucuresti (PMB). Dele-gatia condusa de edil s-a cazat pentru trei nopti la hotelul de lux Waldorf -Astoria, din Ierusalim, unde o camera costa 500 de euro pe noapte. Practic, pentru fiecare consilier s-a platit in jur de 1.500 euro pentru trei nopti de somn. La final, hotelul a emis o factura de 52.355 lei, adica in jur 12.000 euro. Pe langa acesti bani, s-au mai cheltuit 18.310 lei pentru transport, 248 lei pentru asigurari de sanatate si 940 USD pentru diurna.
Din aceasta excursie nu a lipsit nici primarul Voluntariului si sotul Gabrielei Firea, care si-ar fi platit, totusi, personal cheltuielile. Biroul de Presa al Primariei Capitalei a precizat pentru „Romania liberaa” ca „domnul Florentin Costel Pandele nu a fost inclus in delegatie, din care au facut parte doar persoane angajate in PMB. Costurile cu transportul si cazarea au fost platite personal de Florentin Costel Pandele”.
Firea si-a luat sapte consilieri in locurile sfinte
Delegatia oficiala a fost formata din Speranta Cliseru, director de cabinet al primarului, dar si din consi-lierii Anca Comanici, Ligia Gheorghe, Veronica Salem, Ciprian Codrin Prisecariu, Florentina Papa si Oana Va-lentina Micu. Biroul de Presa al PMB a mentionat, pentru „Romania liberaa”, ca „primarul general al Capitalei, doamna Gabriela Firea, a desemnat persoanele care au efectuat deplasarea in Israel. Persoanele mentionate avand calitatea de consilier personal au facut parte din delegatie avand in vedere tematica discutiilor care urmau sa aiba loc in cadrul intalnirilor oficiale, respectiv posibilitatile de cola-borare pe diferite domenii – sanatate, situatii de urgen-ta, turism, proiecte de asistenta sociala pentru varstnici, constructia de locuinte, start-up-uri, sprijinirea investitorilor romani si israelieni”.
Dar cine sunt, de fapt, consilierii personali ai primarului care au ajuns in Ierusalim pe banii bucurestenilor?
Speranta Cliseru este directorul de cabinet al Gabrielei Firea, dar si mana dreapta a primarului Florentin Pandele. Cariera in administratia publica si ascensiunea politica a Sperantei Cliseru este strans legata de acesta din urma. In anul 2004, Cliseru a fost unsa in functia de director executiv al Primariei Voluntari. Apoi, din 2011, a fost instalata in functia de admi-nistrator public al orasului Voluntari. Dupa inca un an, a fost angajata la cabinetul de senator al Gabrielei Firea.?
Din 2013, Speranta Cliseru s-a reintors la Primaria Vo-luntari. Unde, pentru scurt timp, a detinut functia de director executiv adjunct. In acelasi an, premierul Victor Viorel Ponta a numit-o in functia de prefect al judetului Ilfov. In 2014, insa, aceasta a revenit pe functia de director executiv la Voluntari. In iunie 2015, Florentin Pandele a numit-o in functia de director general la societatea Green City Voluntari, din subordinea Consiliului Local.
Comanici, consiliera lui Banicioiu
Ancuta Sorina Comanici a devenit consiliera personala a Gabrielei Firea, cu atributii in domeniul sanatatii si asistentei sociale, dupa ce a candidat pentru un post de consilier local la Consiliul Local al Sector 1. Anterior, a fost consilier general la Capitala din partea PSD. In declaratia de avere, a specificat ca a fost director de cabinet si consi-lier la Ministerul Sanatatii. Practic, a fost sefa de cabinet a fostului ministru Nicolae Banicioiu. Sotul ei, Razvan Comanici, lucreaza la Serviciul Roman de Informatii. Conform biroului de presa al PMB, pentru deplasarea Ancutei Comanici in Ierusalim s-a platit cazarea in valoare de aproximativ 1.500 de euro, o diurna de 114 USD pe zi, plus transportul.
Consiliera Gabrielei Firea in domeniu cultural si turism este Veronica Salem, scriitoarea care semneaza sub numele Lucia Verona. Relatia de prietenie dintre cele doua este veche de peste 20 de ani. Intr-un interviu pentru o revista, Firea spunea ca printre persoanele care i-au fost alaturi si au sprijinit-o, nu numai moral, a fost si scriitoarea Lucia Verona.?
Din excursia in Ierusalim nu a lipsit nici Ligia Gheorghe (fosta …

spot_imgspot_img