Dieta centenarilor. Ce sa mananci ca sa traiesti 100 de ani

Cei mai multi oameni care ajung sa implineasca varsta de 100 de ani traiesc in Japonia. Dincolo de obisnuitele reguli ale alimentatiei sanatoase, cu putina sare, zahar si grasimi, populatia Japoniei urmeaza o dieta speciala. Multi cercetatori pun longevitatea acestor oameni pe baza alimentatiei distincte, informeaza The Guardian.
Gerontologistul american, doctorul Craig Willcox, a cercetat timp de mai multi ani dieta japonezilor, alimentatia “Okinawa”. El a ajuns la concluzia ca trebuie sa mancam alimente cat mai putin preparate.
“Cei care urmeaza principiile alimentatiei Okinawa au risc scazut de aterosleroza si de cancer de stomac, un risc foarte scazut de cancer cauzat de hormoni, cum este cancerul mamar sau cel de prostata. Acesti oameni mananca peste, in medie, de trei ori pe saptamana. De asemenea, ei consuma multe legume, cereale integrale, orez si produse din soia. In plus, mananca foarte mult tofu si foarte multe alge, calamari si caracatite, care sunt bogate in taurina, substanta care scade colesterolul si presiunea arteriala”, a explicat cercetatorul.
Legumele consumate de acesti oameni sunt castravetii amari, care scad zaharul din sange, dar …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *